Verdachte (40) van diefstal met geweld en afpersing in Wanica opgepakt in Coronie

De verdachte O.H. (40) is zaterdag 29 oktober door leden van het Regio Bijstandsteam Midden (RBTM) voor diefstal met geweld, wederrechtelijke vrijheidsberoving en afpersing in Wanica aangehouden te plantage Johanna Maria in het district Coronie.

De man wordt ervan verdacht samen met een kompaan op dinsdag 25 oktober een beroving te hebben gepleegd in het district Wanica. Daarbij werden buitgemaakt geldbedragen in SRD’s, Euro’s en Amerikaanse Dollars, een mobiele telefoon, een polshorloge, een fles parfum, een trouwring, een vingerring en een munt, allen van geel metaal.

De benadeelde, A.T., had van deze beroving aangifte gedaan bij de politie van het bureau Santo Boma. Volgens de aangever heeft hij na het werk de twee arbeiders Simba en Justin thuis afgezet. 

Toen Justin, die hij als laatste afzette, het portier van het voertuig openmaakte, werden zij direct overrompeld door twee mannen die uit het donker tevoorschijn kwamen. Daarbij werd Justin door één van de verdachte met vermoedelijk een jachtgeweer met afgezaagde loop onder schot gehouden. Deze verdachte vroeg naar dat Chinees eten en drank dat voor hem gebracht moest worden. De andere verdachte was gewapend met een scherp voorwerp. 

Onder bedreiging moesten de werkgever en zijn arbeider op de vloer achterin de auto gaan liggen. De aangever pleegde verzet, maar kreeg met het jachtgeweer een slag op zijn hoofd, waarna hij werd vastgebonden met een touw.

Bij die gelegenheid moest A.T. onder bedreiging zijn geld en sieraden afstaan aan één van de verdachte. Maar, die verdachte was niet tevreden met de buit en vroeg naar meer, anders zou hij het gezin van A.T. doden. Uit vrees gaf de werkgever de verdachte te kennen, dat hij zijn gouden sieraden thuis bewaart en onder bedreiging moest hij zijn echtgenote bellen met het verzoek om alle sieraden klaar te zetten. Op aanwijzing van de aangever reden de verdachten met het voertuig van A.T. naar zijn woning.

In een zandweg niet ver van de woning van A.T. kwam de auto echter vast te zitten. Te voet moest arbeider Justin één van de verdachten naar de woning van zijn werkgever brengen. De echtgenote, die het huis op slot had gedaan, hoorde op een bepaald moment een duw op de deur en daarbij de verdachte vragen naar de sieraden. Uit vrees gooide zij alle sieraden via het keukenraam naar buiten en schreeuwde om hulp toen zij zag dat de verdachte toch probeerde de woning binnen te dringen.

Hierop rende de verdachte weg met Justin, waarna zij plaatsnamen in het voertuig, dat inmiddels uit het modder was gehaald. 

De verdachten reden naar de richting van Menckendam en lieten A.T. en zijn arbeider in hulpeloze toestand in het voertuig achter. Justin, die niet gekneveld was, bevrijdde zijn werkgever, waarna zij naar de woning van A.T. reden en de politie inschakelden

Na uitgewerkte informatie kon de verdachte O.H. te plantage Johanna Maria in het district Coronie worden aangehouden door het RBTM. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de Recherche van Regio Midden.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte door de politie in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van zijn kompaan wordt gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!