Melvin B. kort van memorie

Joyce, huisvrouw, nu 63 jaar en moeder van drie kinderen en acht kleinkinderen, geeft in een interview met Dagblad Suriname aan de Assemblee-vergaderingen op de televisie vaak te volgen. Zij zegt dat wanneer zij naar zo’n vergadering kijkt het opvallend is, dat er vaak onzinnige zaken worden gezegd door personen die juist medeverantwoordelijk zijn voor de crises waarin het land nu zit en nu doen alsof ze de wijsheid in pacht hebben.

“Terwijl zij toen zij in de regering hebben gezeten stilzwijgend alles hebben goedgekeurd.” Een van deze personen, volgens Joyce, is Melvin Bouva die nu vindt, dat de maatregelen van het IMF (Internationaal Monetair Fonds) te streng zijn en we deze derhalve niet zullen kunnen uitvoeren.

“Hij heeft vervolgens het lef succesverhalen te noemen van president Ronald Venetiaan in de jaren ‘90. Daarna gaat hij door ook van Bouterse succesverhalen te noemen die hij heeft gehad in 2016. Wat deze meneer vergeet is, dat toen Venetiaan in de jaren ‘90 zijn structurele aanpassingsprogramma heeft uitgevoerd, het ook de NDP was die hiertegen was en dezelfde NDP’er noemt het nu een succesvol verhaal.” 

“Na jaren moet je je braaksel inslikken”

Joyce: “Toen was ook de NDP op straat om Venetiaan af te zetten wat ze niet is gelukt. Hij zal toen wel te jong geweest zijn. Zo zie je hoe je na jaren je braaksel moet inslikken over zaken die je in het verleden heb gezegd en of hebt afgekeurd.”

Ook is het voor Joyce onduidelijk waarom hij de periode 2016 een succesverhaal noemt, omdat Bouterse samen met minister van Financiën Gillmore Hoefdraad naar het IMF was gestapt. Deze samenwerking stuitte echter op verzet van de bevolking en de mensen kwamen op straat. Bouterse heeft op basis van de straatdruk ervoor gekozen uit het IMF te stappen waarna hij zelf heeft gezegd, dat het niet voor zijn politieke dood moest zorgen. 

Ook bleek achteraf, dat het geld van het IMF waarvoor het besteed moest worden zijn doel niet had bereikt en een ander bestemming heeft gehad.

“Dus het heel IMF-programma van Bouterse was een mislukking waarbij de middelen niet eens zijn gebruikt waarvoor ze bedoeld waren. Bouterse en Hoefdraad hebben die middelen een andere wending gegeven. In principe hebben ze niets anders gedaan dan het IMF opgelicht”, aldus Joyce.

Vergeet

“Die Melvin Bouva vergeet te zeggen, dat Bouterse ons opgezadeld heeft met USD 3 miljard aan schulden die wij niet  kunnen betalen. Hij vergeet ook te zeggen, dat onder Bouterse we USD 3 miljard extra inkomsten hebben gehad middels olie- en goudwinning in goede tijden. Een ieder weet dat dit geld verdampt is, want dit geld is niet te zien in de samenleving.

“Hij moet enkele toontjes lager zingen”

Bouva, die hoogstwaarschijnlijk kort van memorie is, zou een lijst  moeten presenteren wat Bouterse met hem als parlementariër heeft gepresteerd met dat geld. Een simpel A4’tje zou voldoende zijn. Dan zal hij snel tot de conclusie komen dat hij enkele toontjes lager moet praten.”

Zij zegt dat dit soort politici denkt, omdat de bevolking onder druk is, ze vergeten is wat zij hebben gedaan en dat zij de oorzaak zijn van wat nu in het land gebeurt.

“Men gelooft dat mensen vergeten zijn door hun armoede, door hun stress, dat alles door hun, de NDP, is veroorzaakt.”

“Het is een lachertje”

“Deze Melvin  Bouva zit nu te schreeuwen, dat de lokale productie gestimuleerd moet worden, dat is inderdaad  correct. Maar, laat hij vertellen hoeveel productiebedrijven in 10 jaar Bouterse met een overschot aan kapitaal is gekomen in het land. Hij meent verder het recht te hebben de huidige president op te roepen om een nationaal platform op te zetten met deskundigen. Het is een lachertje hoe deze personen omgaan met het denken van het volk.”

“Hoe heeft Bouterse onder zijn leiding nooit een platform opgezet, terwijl hij het hele land naar de bliksem heeft gestuurd. Wat Bouterse wel heeft gedaan is ministers verwisselen als pampers.  

In principe moeten Bouterse en Bouva zich schamen om wat zij het volk hebben aangedaan. Maar, dat schaamtegevoel hebben ze niet, want als je het eenmaal in je dna hebt om slecht te denken en praten, dan zal je ook slecht blijven doen.

Deze verslagen NDP’ers doen alsof ze de reddende engelen, zijn terwijl wij door hun in de ellende zitten. Schaamteloos zijn ze, dat ze nog durven praten hoe het moet gaan in het land”, aldus deze dame.

NK

error: Kopiëren mag niet!