“Die SRD 25 en SRD 30 voor een bos groente is mij nu veels te veel”

De prijzen van enkele groentesoorten lijken voor sommige burgers redelijk. maar er zijn nog velen die SRD 20 of SRD 25 niet kunnen uitgeven voor een bos groente. Rita, die een huishouden draait, geeft in een gesprek met Dagblad Suriname aan dat zij drie bossen groente moet kopen voor haar gezin.

“In huis wonen zeven mensen waaronder mijn moeder, zwageres, man, drie kinderen en ik. De enige kostwinners zijn mijn man en ik, mijn kinderen zijn schoolgaand, zwageres is ook schoolgaand en mijn moeder werkt ook niet, vanwege haar toestand, zij helpt de kinderen vaak genoeg met hun schoolwerk. Ik ben daarnaast ook niet echt een vleeseter en koop vaak groente, dus heb wekelijks verschillende soorten bladgroenten nodig.”

“Uiteindelijk was ik gewend vier bos groente te kopen, omdat wij normaliter ook twee keer per dag warm eten en wekelijks kocht ik verschillende groentesoorten. Maar, dat is vanwege de economische situatie ook veranderd”, benadrukt Rita.

“Niet, omdat hij een keer per dag warm eten, moet het niet uitgebreid zijn, ik hou nog steeds van mijn groente en af en toe vis en de anderen kip. Maar, de prijzen van de groentesoorten spelen ook een rol, hoe duurder de groentesoorten hoe minder inkopen ik kan doen. Die tijd en geduld voor planten heb ik niet, men zegt gooi het en het zal vanzelf groeien, nee hoor dat gaat niet zo. Ik heb het geprobeerd en er kwam niets goed van. Mijn man en ik werken dagelijks, mijn moeder kan ik niet vragen, want die is ok slecht ter been, de kinderen lastigvallen kan ik ook niet, dus wij moeten voor nu maar kopen. Ik hoop dat de prijzen wel veranderen, want op zo’n manier ga ik wel moeten overstappen van drie naar twee bossen groente per dag en per week maar twee soorten groente. Die SRD 15 kan ik nog uitgeven, maar die SRD 25 en SRD 30 voor een bos wordt mij veels te veel”, aldus Rita.   

TM

error: Kopiëren mag niet!