Gewoon maar een griepje?

De afgelopen periode hebben veel burgers aangegeven, dat zij te maken hebben gehad met een zware griep. De symptomen die zij hebben ervaren waren onder andere koorts, verkoudheid, hoest, spierpijnen, keelpijn, oorpijn, oogonsteking, diarree en braken.

De redactie van Dagblad Suriname verneemt, dat een deel van de mensen griep krijgt zonder diarree en braken en een ander deel wel met diarree en braken.

Moeder S.S. geeft tegenover Dagblad Suriname aan, dat haar gezin al meer dan 3 weken wordt geteisterd door een zware griep. “Als moeder ben ik deze griep al helemaal zat. We hebben de dokter nu al tig keren bezocht. Ik ben avonden op gebleven met mijn kinderen, omdat ze niet konden slapen vanwege een verstopte neus of omdat ze plots een hevige hoestbui kregen die resulteerde in braken. Zelf was ik een week lang ziek. Ik kon amper uit bed.”

De moeder geeft verder aan, dat haar dochter nu al voor de derde keer opnieuw ziek is geworden, nadat de klachten verdwenen. “Het voelt aan alsof ik maar een strijd blijf voeren tegen een griep die totaal niet weg wil. Het moment dat je denkt dat het over is, slaat het weer toe. Ik maak me heel erg zorgen, ik slaap al avonden niet, ik kan door de dag heen amper functioneren. Mijn dochter kan de school niet eens bezoeken. Eerst kon dat bijna twee weken niet, omdat ze eerder heel erg ziek was. En nu opnieuw niet. Het is jammer dat ze de lessen op zo’n manier moet missen. We blijven werken aan haar immuunsysteem en geven haar op tijd haar medicijnen. Nu maar hopen dat de klachten snel verdwijnen.”

Volgens de moeder voelt het niet aan als een gewone griep. Het gezin heeft eerder Covid gehad. Toch hebben zij deze griep veel erger mogen ervaren dan voorheen. Naar zeggen van de moeder zijn de hoestbuien het ergst. Zoals velen in de samenleving vraagt de moeder zich af of dit een nieuwe variant van Covid-19 is.

De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, zei vorig week dat er wederom een stijging te merken is van het aantal Covid-besmettingen en dat het dragen van mondkapjes niet uitgesloten kan worden. Ramadhin gaf aan, dat in deze week een persconferentie hierover gehouden zal worden.

SK

error: Kopiëren mag niet!