Toeloop bij Nationale Kunstbeurs in De Hal

In het afgelopen weekend heeft de stichting Nationale Kunstbeurs Suriname (NKS) na twee jaar weer een fysieke Nationale Kunstbeurs gehouden. De expositie van beeldende kunst werd donderdagavond als de Suriname International Art Fair 2022 geopend. Onder de aanwezigen was ook minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.  De beurs was tot zondagavond open voor publiek in De Hal in Paramaribo. 

Vooral onder jongeren en kunstliefhebbers was er veel belangstelling. De Nationale Kunstbeurs werd voor het eerst gehouden in 1965 en werd georganiseerd door een commissie van kunstliefhebbers uit alle lagen van de samenleving. De beurs vond plaats in de Palmentuin in het centrum van Paramaribo. De eerste voorzitter van deze commissie was  Richard (Dick) de Keyzer. 

Anno 2022 bestaat de Nationale Kunstbeurs 57 jaar en wordt nog steeds geleid door een bestuur bestaande uit kunstliefhebbers. De afgelopen twee jaar was het vanwege Covid-19 niet veilig om een ​​fysieke Kunstbeurs te organiseren. Door deze omstandigheden heeft de organisatie zich ingespannen om een ​​virtuele Art Fair te organiseren. De Kunstbeurs ging digitaal en dit werd de “Suriname International Art Fair” (SIAF van het NK) genoemd. De SIAF staat ook open voor internationale kunstenaars.

error: Kopiëren mag niet!