Professor Chan Choenni doneert zo’n 1.000 boeken

Prof. Chan Choenni uit Nederland heeft zaterdag 29 oktober via Stg. Organisatie Hindoe Media ruim 1000 boeken aan organisaties, instellingen, scholen en bibliotheken gedoneerd. De overhandiging vond plaats bij ELTO aan de Dr. S. Redmondstraat 253. De Mc was Gisla Randjietsing-Poeran, die de professor bedankte voor deze geste.

Prof. Choenni gaf aan dat zijn familie besloten heeft om een deel van de erfenis van zijn zus Garietje Choenni, die recent overleden is, uit haar boekencollectie te schenken aan Suriname. Ongeveer 1.000 boeken van allerlei rubrieken zijn geselecteerd en kosteloos verscheept via Koemar Shipping.

Hij heeft in Bhagwan Gangaram Panday van Stg. OHM, een vertrouwenspersoon gevonden, om voor de distributie zorg te dragen. Hij dankte ELTO en het bestuur en leden van Stg. OHM voor het nobele werk en overhandigde Bhagwan Gangaram Panday een boek als bijzondere dank.

De rubrieken van de boeken zijn: Religie en spiritualiteit, India, Hinduïsme/Islam, Vrouwen/feminisme, Politiek/progressieve literatuur, Romans, Algemene wereldgeschiedenis en meer dan 100 verhalenbundels en tientallen gedichtenbundels waaronder ASA, geschreven door Garietje Choenni zelf. In aanmerking kwamen Suriname Hindi Parishad, Aryá Diwáker, Stg. Iskcon, Sanátan Dharm, SSDP, Universiteit van Suriname, Rámlilá en Ramayan Foundation, CCS, NSHI, het Miranda Lyceum en stg. Sari Nickerie.

Als dank voor zijn donatie overhandigde Soerin Malhoe van vriendengroep Himmat, een 2 landen klok, nl. Suriname en Nederland, aan de professor met als boodschap de relatie verder uit te diepen.

Organisatie Hindoe Media

error: Kopiëren mag niet!