POLL: PRO nog te onbekend om bij tussentijdse verkiezingen succesvol te zijn

De Partij voor Recht en Ontwikkeling, PRO, lijkt nog te onbekend te zijn in de samenleving om bij eventuele tussentijdse verkiezingen succesvol te kunnen zijn. 

Slechts 105 van het in totaal van 551 personen die een poll op de website van Dagblad Suriname hebben ingevuld, heeft aangegeven bij eventuele tussentijdse verkiezingen op de PRO te zullen stemmen, 19 procent. 446 mensen hebben daarentegen aangevinkt dat zij niet op de PRO gaan stemmen (81 procent).

Activistisch

Het hoge percentage aantal mensen dat niet op PRO zou stemmen bij eventuele tussentijds verkiezingen, zou zijn oorzaak kunnen hebben in die toch wel relatieve onbekendheid van de partij. Nu en dan komt een van de bestuursleden in het nieuws en dan zijn het vooral de meer activistisch ingestelde bestuursleden, zoals Pakittow Stephano Biervliet en Audrey Christiaan, maar ook en vooral de jurist Antoon Karg en nog een paar personen uit de advocatuur.

Website en Facebook

Verder verneemt de samenleving nauwelijks iets van de partij. De partij blijkt ook lastig te ‘traceren’ op het internet. Er is een website kiespro.com, die – zo is op de homepage te lezen – ‘momenteel’ wordt ‘bijgewerkt’. Dan is de partij op Facebook niet te vinden onder de bekende naam PRO, maar onder haar volledige naam. En ook op Facebook wordt niet veel over de partij bericht.

Verjaardagen

Pakkitow laat op 9 september op de PRO Facebookpagina weten, dat hij zijn 30e verjaardag viert en de partij feliciteert hem met de volgende woorden: “De beste wensen en felicitaties ter gelegenheid van de verjaardag van onze strijder; een jonge ambitieuze en hardwerkende ondernemer en politicus voor wie Suriname altijd op nummer 1 staat!”

In juni worden hoofdbestuurslid Audrey Christiaan (10 juni) en ondervoorzitter Joan Meriam Nibte (3 juni) met hun verjaardag door de partij gefeliciteerd.

Inhoud

Maar, de partij laat politiek inhoudelijk nauwelijks iets van zich horen, terwijl er zoveel maatschappelijke, beleidsmatige en sociaal-economische en sociaal-financiële issues spelen die eigenlijk schreeuwen om politieke reacties, ook van de PRO.

Open deuren

Op 19 juli liet PRO via Facebook weten, dat zij “een sterke verwantschap’ heeft “met het het activisme en de vrijheden rondom vreedzaam protest”. “Zij spreekt dan ook ondersteuning uit aan een ieder die op legitieme gronden en in het belang van het volk van Suriname, deze vrijheden benut. De partij roept op tot de discipline om geweld en politiek opportunisme te vermijden en zuivere motieven, gericht op verbetering van het beleid en vooruitgang, in het oog te houden.”

In hetzelfde bericht schrijft de partij ook: “Tot slot, is de boodschap van de partij aan de regering, om alles eraan te doen, de sociaal zwaksten te beschermen en er onmiddellijk voor te zorgen, dat de levens van kinderen en pasgeborenen, te beschermen, te waarborgen en te stellen boven partijpolitiek. Nodeloos levens verliezen, vanwege wanbeleid in een recent verleden of een verder verleden, mag in Suriname niet voorkomen.”

Het zijn open deuren, clichés en niet probleemoplossend gericht. Het leest zelfs als ‘populisme’. Maar, wat doet PRO? Tja, die ene activist haalt nu en dan het nieuws met wat kleinschalige acties, maar dat gebeurt niet altijd onder de PRO-vlag.

Deskundigheid in huis

Kortom, de partij zou meer kans van slagen hebben bij tussentijdse verkiezingen wanneer zij zich wat meer politiek inhoudelijk laat horen en zien. De partij lijkt over genoeg deskundige, capabele (bestuurs-)leden te beschikken die PRO meer een sterk gezicht kunnen geven dan tot vandaag de dag het geval is geweest.

PK

error: Kopiëren mag niet!