Kinderen leren omgaan met het overlijden van geliefden

De traditionele herdenking van Allerzielen vindt op 2 november plaats bij de Rooms-katholieke Begraafplaats. Pater Kumar Irudayasamy zal als celebrant optreden en pater Martin Noordermeer zorgt voor de muzikale begeleiding. Op deze speciale dag zijn belangstellenden in de gelegenheid om het graf van hun geliefde te bezoeken.

Schoonmaak graven

De poorten van de begraafplaats zullen van 07:00 – 20:30 uur open zijn en bloemen, LED-kaarsjes, wijwater, snacks en drank verkocht worden. De graven kunnen ook schoongemaakt en de naamplaten opnieuw geverfd.

Kinderdienst

Ook kinderen hebben vaak moeite met het verwerken van het verlies van een dierbare. Het is daarom belangrijk om de kinderen te leren omgaan met dit verlies. Kinderen die van nabij het verlies van een dierbare hebben meegemaakt worden uitgenodigd om op 17.00 uur de kinderdienst bij te wonen. Op creatieve manier zullen zij leren uiting te geven aan hun gevoelens.

Aldus informatie is afkomstig van de Rooms-katholieke Begraafplaats.

HD 

error: Kopiëren mag niet!