AdeKUS-studenten bezorgd over mogelijke Covid-situatie

De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, gaf onlangs in de media aan, dat er wederom een stijging te merken is van het aantal Covid-besmettingen en dat het dragen van mondkapjes niet uitgesloten kan worden.

Naar aanleiding van deze informatie geeft een bezorgde student van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) tegenover Dagblad Suriname aan, dat studenten zich zorgen maken over een mogelijke Covid-situatie. Dit vanwege het feit dat Bachelor klassen propvol zijn. De student stelt, dat er naar alternatieven gezocht moet worden. 

“Het kan een combinatie zijn van fysiek en online lessen. Ook de economische situatie is al nijpend. De school moet naar alternatieven zoeken. Wij hopen van harte dat de leiding van de universiteit maatregelen treft. Het is onverantwoordelijk om op die manier college te volgen”, aldus de bezorgde student.

De voorzitter van het bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, Shanti Venetiaan, zegt in een reactie tegenover Dagblad Suriname, dat zij met officiële instructies vanuit de overheid werkt. “Vooralsnog hebben we die niet ontvangen. Uiteraard is iedere student vrij om uit zichzelf een mondkapje te dragen”, zo zegt Venetiaan.

SK

error: Kopiëren mag niet!