Varisha Ramlal zet Suriname op de kaart in Guadeloupe, behaalt derde plaats Ambassadeur International Diwali 2022

De Surinaamse actrice en danseres Varisha Ramlal heeft afgelopen week Suriname vertegenwoordigd op het eiland Guadeloupe voor de competitie Ambassadeur International Diwali 2022. Ze heeft zich ingezet om Suriname waardig uit te dragen, zodat  mensen uit andere landen kunnen  ontdekken dat Suriname een mooi land is dat uit verschillende culturen  bestaat en diverse tradities, talen en religies heeft. 

Met haar klassieke dansperformance heeft ze bewezen dat talent in Suriname niet minder is. Varisha is naast haar dans bekend om haar acteertalent van het bekende Surinaams kinderprogramma Kimmy’sland. Modelling is ook waarin zij zich verdiept heeft en dat doet zij met passie.

Varisha zegt op de vraag hoe zij het mocht ervaren het volgende: “Ik had een leuke en heel rijke ervaring. Ik leerde omgaan met mijn emoties, maar ook met andere mensen. Ondanks dat Guadeloupe een Frans sprekend land is voelde ik me er toch thuis, door de warmte die we daar kregen van de bewoners. Het was een eer om tussen alle missen van andere landen te zijn en ik kon veel van hen leren.”

“De groep  bestond uit 10 dames die elk hun eigen land representeerde. Het was een mooie ervaring om met ze te communiceren en ze te leren kennen. De meeste spreken Engels en degenen die de Franse taal machtig waren hielpen met het vertalen van Frans naar Engels of omgekeerd.  We waren als een familie en ik had geen gevoel dat het een competitie was. De dames waren vriendelijk, een ieder stond klaar voor elkaar en wij maakten samen leuke herinneringen.”

“De mensen op Guadeloupe zijn heel aardig, lief en te allen tijde respectvol. Het land zelf is erg mooi, ik heb mogen genieten van het landschap en de stranden. Wij zijn op bezoek gegaan bij een aantal mensen van de organisatie en hebben samen met hen mogen eten. Ze hebben altijd ervoor gezorgd dat we niks te min hadden en ze deden ook gezellig mee met de activiteiten die op het programma stonden. We werden ook uitgenodigd door parlementariër Ernest Moutoussamy, wat we erg leuk vonden. Naast de waardering en warmte kregen we ook nog een bloemstuk, gedicht boek en een souvenir als cadeau van hem. Wij mochten ook zijn tuin bewonderen waar hij zijn belangrijke levensgebeurtenissen en ook een familiestamboom op creatieve wijze heeft vastgelegd. Het leek wel op een museum waar er alleen maar waarde in zit.”

“De competitie op zich was leuk, maar ook stressend, want dat is het moment waar al mijn emoties naar boven kwamen. Toch heb ik geprobeerd om in balans te blijven en vooral positief te blijven. Ik weet wat ik kan, ik weet wat ik heb en ik geloof in mezelf. De competitie had twee rondes, de eerste was een toespraak waar je het publiek bewust moest maken over de dingen die momenteel in de wereld gebeuren en de gevolgen daarvan voor de toekomst. Ook moest je praten over diwali in je eigen land, waar je dan ook vertelt hoe het gevierd wordt en hoe de gemeenschap met divali omgaat.”

“De tweede ronde was een dans waar je mocht kiezen tussen Bharatanatyam/ Bollywood. Ik heb gekozen voor Bharatanatyam, omdat ik deze dans al 5 jaren uitoefen en me heel confident erin voel. Ik danste op het lied “Mere dholna sun” waar ik meer techniek maar ook met gezichtsuitdrukkingen ging werken. Persoonlijk vind ik dit een mooi lied en bracht het met de nodige strakheid en charme naar voren.”

“Als laatste kwam de uitslag naar voren waar Suriname op de derde plaats is geëindigd, ik kreeg de titel tweede consulant internationaal Diwali 2022. Het was altijd mijn droom  om mee te doen aan een pageant. Ik heb uiteindelijk mijn droom kunnen realiseren, en wil andere meegeven om ook voor hun dromen te gaan. Vergeet niet wie je bent en wat je kan, blijf geloven in jezelf en blijf gefocust op je doelen. Geef nooit op, er zal altijd een deur voor je openstaan als jij je blijft inzetten en blijft presteren.”

“Dit alles zou ik niet kunnen bereiken zonder bepaalde mensen en ik  wil ze hierbij  van harte bedanken: Als eerste mijn ouders en mijn broer  die me ten alle tijden hebben ondersteund om mijn dromen te laten vervullen, en altijd klaar stonden om me te helpen. Ook mijn tante Monique Hira heeft mij vanaf het begin bijgestaan. Zij is met me meegegaan naar Guadeloupe en was mijn manager en begeleidster.  Andere mensen die in mijn kwaliteiten en talenten geloofd hebben en mij ook voorgedragen hebben aan de organisatie GOPIO, mijn dank is bijzonder groot, woorden komen mij tekort.”

“Verder wil ik mijn familie en vrienden bedanken voor hun ondersteuning. Ook wil ik de docenten van mijn school IMEAO 4 bedanken voor hun begrip en medewerking om mij toestemming te verlenen zodat ik het evenement kon bijwonen. Tenslotte wil ik de organisatie GOPIO van harte bedanken voor de gelegenheid mij geboden om Suriname te vertegenwoordigen en alle sponsoren. Ik ben bijzonder blij dat er organisaties zijn die de cultuur onder de jongeren blijven behouden en werken aan de bewustwording daarvan.”

error: Kopiëren mag niet!