Regering Santokhi verstrekt in zo’n twee jaar ruim 13.000 grondbeschikkingen

De regering van president Chandrikapersad Santokhi en videpresident Ronnie Brunswijk heeft in ongeveer twee jaar ruim 13.000 grondbeschikkingen verstrekt aan burgers. “Dit terwijl er was beloofd dat wij tot december 2022 vijfduizend grondbeschikkingen uitgegeven zouden worden. Volgend jaar gaan wij ons focussen op het aspect van huizenbouw. Er komt volgend jaar een woningbouw seminaar voor bedrijven die in staat zijn een bijdrage daaraan te leveren.”

Het staatshoofd heeft deze uiteenzetting gedaan bij de recentste uitgifte van grondpapieren te Onverwacht in Para op vrijdag 28 oktober, zo bericht de voorlichtingsdienst van de regering. 

Er zijn ruim 1.100 beschikkingen van begunstigden in orde gemaakt. Het gaat om documenten voor terreinen ten behoeve van bebouwing, bewoning, landbouw en tuinbouw. ABOP-volksvertegenwoordiger Ramon Koedemoesoe, zei verheugd te zijn met de gronduitgifte, omdat dit behoeftige burgers tegemoetkomt. Hij heeft de president gevraagd om ook aandacht te besteden aan de ontsluiting van de gebieden, om zodoende de gebieden tot ontwikkeling te brengen. 

Minister Dinotha Vorswijk van Grond- en Bosbeheer drukte de begunstigden op het hart om met de ontvangst van hun grondpapieren hun eigen ontwikkeling ter hand te nemen.

President Santokhi heeft burgers die in aanmerking zijn gekomen voor een landbouwterrein ook ingelicht over mogelijkheden om goedkoop kapitaal te lenen. Hij heeft hen aangegeven dat zijn een beroep kunnen doen op het Nationaal Ontwikkelingsfonds Agribusiness (NOFA) en het Klein en Middelgrote Ondernemingen Fonds.

Het staatshoofd wees erop dat er mogelijkheden zijn in de landbouwsector, die met de potentie en kracht van ondernemen benut kunnen worden.

error: Kopiëren mag niet!