Milton Bisschop doet beroep op jongeren om stoer gedrag achterwege te laten

In een live video op social media doet de woordvoerder van het Korps Politie Suriname, Milton Bisschop, een beroep op jongeren om het stoer gedrag achterwege te laten. 

“In een geordende maatschappij kunnen we niet zo verder gaan. Dit gedrag valt niet binnen de normen en perken van de wet en regelgeving”, zegt Bisschop. Hij roept jongeren daarom op om stoerdoenerij, pesten en bedreigende uitlatingen achterwege te laten. “Je gaat naar school ten eerste om je best te doen. Je doet het niet voor anderen, maar voor jezelf”, aldus de woordvoerder.

Bisschop stelt, dat stoerdoenerij jongeren nergens naartoe brengt. “Het begint eenvoudig met pesten, maar sommigen hebben hun leven daardoor verloren. Bij het pesten raak je een gevoelige snaar van iemand aan en daardoor kunnen de emoties de boventoon gaan voeren.” Wanneer de jongeren dan op het politiebureau terecht komen en beginnen te huilen en schreeuwen om hulp, dan is het al te laat, zegt de woordvoerder. Hij benadrukt daarom “gedraag je keurig en netjes”. 

Op ouders en verzorgers wil hij een beroep doen om met de kinderen te praten en hulp voor ze te zoeken. “Als u een keer negatief in aanraking komt met de politie gaat u met de gebakken peren zitten. Een gewaarschuwd mens telt voor twee”, aldus Bisschop. 

Aan de woordvoerder werd gevraagd of er ook voorlichting door het KPS wordt gegeven op scholen. Hierop zegt hij, dat de afdeling Jeugdzaken invulling moet geven hieraan. Bisschop was eerder hoofdvoorlichter bij de afdeling Jeugdzaken en gaf in die hoedanigheid voorlichting op scholen. De roep van de samenleving is groot om dit te blijven continueren, zegt Bisschop. Vanwege zijn huidige functie bezoekt hij scholen nog maar af en toe.

SK

error: Kopiëren mag niet!