Informatie Meteodienst zal bepalen of basisscholen in november om 12 uur sluiten

De basisscholen zullen tot maandag 31 oktober sluiten om 12 uur. Dit besluit werd door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) genomen, vanwege het warme weer gedurende oktober en ging op 3 oktober in. 

Aan het ministerie werd de vraag gesteld, of deze regeling verlengd zal worden als blijkt dat leerlingen in de komende maand nog steeds te kampen hebben met de hitte. Hierop geeft zij in een reactie aan, dat er met de Meteodienst zal worden afgestemd. “Afhankelijk van die informatie zal er een besluit genomen worden. Tot dan geldt het alleen voor de maand oktober.”

Verder werd gevraagd of het ministerie ooit gedacht heeft aan het aanschaffen van ventilatoren om de hitte op scholen tegen te gaan en in hoeverre dat mogelijk zou zijn. Het ministerie stelt dat zij eerst moet nagaan wat het effect van het gebruik van ventilatoren is. 

“De financiële middelen waarover minOWC beschikt zijn bestemd voor aanschaf van leermiddelen, meubilair en het mogelijk maken van schooltransport. Dat is voorlopig onze prioriteit”, aldus het ministerie.

SK

error: Kopiëren mag niet!