Ebu Jones stelt persoon #62 op naturalisatie ter discussie

Het Assembleelid Ebu Jones (NDP) heeft donderdag 27 oktober tijdens de behandeling van de ontwerpwet houdende verlening van de Surinaamse nationaliteit door naturalisatie, persoon #62 op de naturalisatielijst ter discussie gesteld.

Het gaat om mevrouw Chong Pick Fung, echtgenote van Ho, Koon To Patrick, geboren te Perak, Maleisië.

Volgens Jones is zij de beoogde Surinaamse ambassadeur in China. Waar het bij de parlementariër om te doen is, is dat betrokkene voordat haar naturalisatie is geformaliseerd, de diplomatenopleiding van het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gevolgd.

Het gaat volgens Jones niet erom, dat de genaturaliseerde in een hoge functie zal worden benoemd. Het gaat erom, dat betrokkene reeds in het traject voor de benoeming tot ambassadeur is gezet, nog voordat haar naturalisatie door het parlement is goedgekeurd. Hij vroeg zich af of er geen andere capabele personen in Suriname zijn. Er zijn voldoende ambassadeurs die thuis gezet zijn en over de nodige ervaring beschikken om ingezet te worden.

De voorgenomen benoeming van de persoon tot ambassadeur in China is overigens donderdagmiddag tijdens de debatten niet door de coalitie tegengesproken.

 SS

error: Kopiëren mag niet!