Alleenstaande in Suriname deel 2 – “Hou elkaar niet voor de gek”

“Het woord alleenstaande komt niet alleen voor bij vrouwen, maar ook bij mannen. Aan het eind maken wij ook veel drama mee”, zegt Mano in gesprek met Dagblad Suriname. Hij is alleenstaande met twee kinderen. Zijn vrouw besloot de relatie te beëindigen en de twee kinderen ook achter te laten. “Ik vind het niet erg, dat die relatie van 12 jaren beëindigd is, maar dat je die kinderen achterlaat en ook geen moeite maakt ze te zien vind ik heel erg. Ik ben een rustige man en door te praten komt er vaak genoeg een oplossing.”

Mano is werkzaam bij twee plekken en doet daarnaast ook zijn eigen ding, waaronder online bestellingen voor mensen en levert het daarnaast ook.”Mijn handen zijn altijd vol geweest en er was nooit sprakevan geen eten op tafel.” Daarnaast verhuurt Mano ook appartementen die hij samen met zijn moeder heeft gebouwd op zijn perceel.

“Aan het eind van de maand wordt er dus ook nog gestort op mijn rekening, dus alles wordt geregeld”, benadrukt Mano. “Als man ga ik niet zitten denken aan hoe en waarom het zo is afgelopen. Ik heb mijn moeite gemaakt en ondanks de drukte gaf ik ook aandacht. Er was ook sprake van verwennerij en tripjes naar het buitenland. Maar, ik vond dingen vaak raar, er ontbrak vaak genoeg geld in de kast en ondanks dat ik gaf om benodigdheden te kopen werden die niet gedaan. Ik besloot toen een onderzoekje te doen en ontdekte dat mijn vrouw in een relatie was met iemand anders. Dat was een schok van mijn leven, maar heb erover gesproken. Maar, zij besloot te vechten en voor het erger werd zei mijn moeder om liever maar uit huis te gaan. Een week daarna is zij verhuisd met haar spullen en ook enkele spullen van mij en heeft de kinderen niet eens gesproken, dat is heel erg. Hoe doe je nu zoiets? Wat gebeurt er in het land of laat ik zeggen met mensen”, zegt Mano. 

“Als een man niet goed leeft klagen vrouwen en als een vrouw niet goed leef dan klagen mannen. Ook heb je het omgekeerde mannen zowel vrouwen leven goed met hun partners, maar dan nog is het niet genoeg. Aan het eind raakt een ieder bitter en wil het voor elkaar weghalen, maar dat moet het helemaal niet zijn. Als iets niet werkt laat het dan maar gaan, maar hou elkaar niet voor de gek. Een ieder heeft het recht op een stressloos leven en de gelegenheid meer te leren. Vaak genoeg denken mannen, dat zij de kaarten spelen en aan het eind ontdekken zij dat ze een van die kaarten zijn met wie wordt gespeeld.”

Mano geeft aan dat hij nu zijn volle aandacht op zijn kinderen en business stopt. “Geen tijd meer voor spelletjes, als iemand komt dan doen wij het samen, maar voor nu ben ik nog even getraumatiseerd.”

TM

error: Kopiëren mag niet!