Prijs van vruchten blijft hoog

“De prijzen van groenten en vruchten komen bijna over een. Je hebt nog enkele vruchten die zelfs duurder zijn” zegt een vrouw in gesprek met Dagblad Suriname.

“Een bos groente kan je vinden voor SRD 25 en een tros bacoven voor hetzelfde. Diezelfde groenten die je toen nog voor SRD 5 kan kopen en die bacove die je voor SRD 1 of 2 kon kopen zijn totaal in prijs verdubbeld. Als klant ga je nu moeten kiezen van wat belangrijker is, groenten of vruchten. Hoe kun je nu gezond zijn? Je hebt aan het eind beide nodig. Door het eten van vruchten helpt het enkele processen inwendig op een goed ritme te houden. Maar, als je niet zo vaak meer vruchten eet, dan lukt het helemaal niet. Een standhouder die vruchten verkoopt geeft aan dat zij ook veel klanten verliest. Mijn man koopt de vruchtensoorten heel duur. Ook al ga je bij iemand die vruchten heeft op het erf, dan geeft de persoon aan dat vaak genoeg meer dan SRD 50 moet worden neergeteld per vrucht. Bij mij, of laat ik zeggen, bij enkel standhouders die vruchten verkopen kunnen de klanten nog een korting krijgen. De vruchtensoorten zijn wel prijzig, maar over de prijs kan altijd gesproken worden.” 

Marta die dagelijks vruchten koopt geeft aan, dat zij haar routine niet gaat kunnen veranderen. “Ik moet elke dag vruchten eten, dus koop ik precies wat ik voor een dag ga gebruiken. Als je ook goed communiceert met de verkoper dan kom je toch aan je trekken. Door te praten lukt het, maar door te klagen helemaal niet.”

Marta plant haar groenten zelf dus zij heeft niet veel problemen met het kopen van groentesoorten. “Ik begrijp dat men niet echt veel tijd heeft voor planten. , die aandacht die besteed wordt aan die telefoon kan ook gebruikt worden om nuttige dingen te doen. Niemand wordt nu serieus genomen, je hebt mensen die het heel moeilijk hebben, maar toch wat proberen en een ander deel die juist veel te veel klagen en op een hoek staan of vaak achter hun telefoon zitten en niets doen. Dus als burger geef ik aan toch iets te doen om het voor mezelf te vergemakkelijken”, benadrukt Marta.

“De situatie zal misschien verergerd worden of verbeteren, maar jij bent degene die op je gezondheid moet letten en op je zelf, dus doe het anders.”

TM

error: Kopiëren mag niet!