Jongen (13) opgepakt voor bedreiging via post op Facebook

De 13-jarige verdachte I.S. is dinsdag 25 oktober door agenten van de afdeling Jeugdzaken aangehouden voor bedreiging. De jongen wordt ervan verdacht op maandag 24 oktober een post op Facebook te hebben geplaatst, waarin vermoedelijk een zwarte Glock pistool met een geluidsdemper met de volgende tekst: “Ik ga morgen quiete Kid worden ifyk what i mean” te zien was.

Aan de hand van de Facebook post besloot de schoolleiding van de school waar de jongen onderwijs volgt, om haar deuren dinsdag 25 oktober gesloten te houden om erger te voorkomen. De politie werd direct van dit voorval in kennis gesteld, waarna agenten van de afdeling Jeugdzaken naar de school gingen voor het instellen van een onderzoek.

De pleegmoeder van de verdachte werd aangehoord en gaf de politie te kennen dat het om een zwart speelgoed pistool gaat dat zij voor de jongen in een Chinese winkel had gekocht voor een Halloween party die op zondag 30 oktober door een Community in gesloten kring zal worden gehouden. 

Een arbeider die de post op Facebook had gezien, stelde haar daarvan op de hoogte en adviseerde de vrouw om de post van de jongen te volgen. Naar zeggen van de pleegmoeder zoekt de 13-jarige jongen gewoon aandacht.

Het zwarte speelgoed pistool is in beslag genomen. I.S., die opgebracht was voor verhoor, werd na afstemming met het Openbaar Ministerie na een ernstige waarschuwing heengezonden. Hij zal verder worden begeleid om dit traumatisch voorval het hoofd te kunnen bieden, zo meldt het Korps Politie Suriname.

“De politie doet niet alleen op jeugdigen een beroep, maar op de totale samenleving, dit soort zwaarwichtige gedragingen achterwege te laten. U verstoort daarbij niet alleen de openbare orde en rust, maar schaadt daarbij ook jouw psychische gemoedstoestand en dat van anderen. Elke ernstige bedreiging wordt serieus genomen en levert een strafbaar feit op. De politie zal niet schromen op te treden tegen personen die zich toch hieraan schuldig maken”, aldus de politie.

error: Kopiëren mag niet!