“Hopelijk loopt het de komende maand iets makkelijker”

Groentesoorten zijn nu duurder geworden. Een bos klein blad klaroen kost SRD 75 en een bos groot blad SRD 35. Enkel dames geven tijdens een gesprek met een redactrice van Dagblad Suriname aan, dat zij nu helemaal niet weten van wat zij moeten doen.

Betsa, die vroeg in de ochtend haar inkopen aan het doen is, zegt dat zij niet weet wat zij moet kopen. “Ik kwam vroeg met de bedoeling vlees en enkele groentesoorten te kopen voor twee tot drie dagen. Maar, als ik naar de prijzen kijk dan ga ik net maar inkopen kunnen doen voor een dag.” Zij geeft aan dat zij net maar SRD 200 kan besteden voor haar inkopen en een aparte SRD 100 kan besteden aan het betalen van de bus totdat zij verdient. 

“Ik ga niet in het busgeld kunnen gaan, want daarmee ga ik naar het werk moeten en ook terug naar huis.” Betsa regel al haar dingen van te voren. “Elke maandag regel ik busgeld voor de week voor mij en mijn kinderen en dan ook voor enkele benodigdheden. Mijn kinderen hun busgeld zit ook apart, maar daarin kom ik ook niet. Hoe doe ik het dan daarna? Ik heb al twee bossen groente van SRD 25 gekocht en een pond vlees voor SRD 75.” Zij loopt nog even rond om met het resterend deel toch nog iets bij te kunnen kopen om haar gezin voor twee dagen of drie dagen te voeden.

“Goedkope groenten vind je wel na wat rondlopen, maar dan is het wel weinig. Ik kijk maar uit en hoop dat het nog lukt. Maar, op zo een manier gaat het niet meer kunnen. Eind van de maand is er zo, maar ik weet niet hoe de komende maand eruit zal zien. Hopelijk zijn de groentesoorten iets goedkoper”, zegt Betsa. 

Een standhouder geeft aan, dat alles duur is geworden. “Zoals ik vaak aan geeft het licht niet helemaal in mijn handen. De groothandelaar speelt ook een belangrijke rol en mijn winst haal ik vaak genoeg niet. November nadert, maar ik kan ook niet van te voren zien hoe de situatie zal zijn, ik hoop ook dat het een beetje veranderd want op zo een manier verdien ik ook niet goed. Als er sprake is van een slechte verkoop dan verlies je als standhouder, maar als de verkoop gaat dan komt het heel goed uit. Dus hopelijk loopt het de komende maand iets makkelijker.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!