17-jarige scholiere brengt medescholiere steekverwondingen toe met scherp voorwerp

De politie van het bureau Rijsdijk heeft dinsdag 25 oktober de 17-jarige scholiere Dayenne K. voor zware mishandeling aangehouden. Na een melding van een steekpartij op een school in het ressort, waarbij het slachtoffer voor medische behandeling was afgevoerd naar de RGD-poli van Zanderij, gingen agenten naar die poli. Daar aangekomen troffen zij het slachtoffer Rochelle aan die voor verdere medische behandeling met de ambulance van de poli werd overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. 

De agenten gingen vervolgens naar de school, waar de verdachte Dayenne in de boeien werd geslagen. Het scherp voorwerp is aangetroffen en hangende het onderzoek in beslag genomen.

Volgens het voorlopig onderzoek kennen de twee scholieren die op dezelfde school zitten elkaar niet. Zij kwamen elkaar vorige week op het schoolterrein tegen, en Dayenne vindt dat Rochelle haar toen strak in haar ogen heeft aangekeken. Ze liet het voor wat het was, maar de twee meisjes kwamen elkaar 25 oktober bij het toilet tegen, waarbij zij bijna op elkaar inliepen. Bij die gelegenheid deed Rochelle een uitspraak in de richting van Dayenne. Ze liep verder naar haar klas voor het maken van een repetitie, maar de uitspraak hield haar bezig. In de pauze liep Dayenne naar Rochelle en vroeg haar om rekenschap. Bij die gelegenheid ontstond er een worsteling tussen de twee tieners, waarbij Dayenne haar tegenstandster met een scherp voorwerp steekverwondingen heeft toegebracht. 

Zij werden door andere leerlingen en leerkrachten uit elkaar gehaald en zo kon erger worden voorkomen.

De verdachte werd voorgeleid en na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld. Gelet op de jeugdige leeftijd van Dayenne is de zaak overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken en is zij ingesloten in het Jeugddoorgangscentrum te Opa Doeli in Paramaribo.

error: Kopiëren mag niet!