Verdachte woninginbraak in Beekhuizenweg aangehouden – Twee medeverdachten nog voortvluchtig

Rosano W. (26) is in de vroege ochtend van zaterdag 22 oktober door agenten van het politiebureau Livorno aangehouden. De man wordt van betrokkenheid bij een woninginbraak verdacht.

De agenten waren na een dievenmelding naar een adres aan de Beekhuizenweg gegaan. Daar aangekomen werd een verdacht voertuig gesignaleerd. De bestuurder, R.W., probeerde bij het zien van de politieauto weg te rijden, maar werd daarbij klemgereden en aangehouden.

De beller verklaard, dat zij een verdacht voertuig bij het adres zag stoppen. Twee mannen stapten uit de auto en sprongen over de schutting op het perceel, waar een hoogbouwwoning staat. De bewoners waren op dat moment niet thuis. 

Vanwege de vele diefstallen die de laatste tijd plaatsvinden in de omgeving schakelde de getuige meteen de politie in. Met medewerking van de brandweer, gingen agenten de woning in en stelden een onderzoek in.

De agenten constateerden, dat de twee kompanen een raam hadden opengebroken en daardoor de woning binnen konden komen. Voor de komst van de politie hadden deze twee verdachten zich echter uit de voeten kunnen maken. De twee hadden inmiddels de gehele inboedel al klaargezet om mee te nemen. Het is nog niet bekend of zij andere goederen tijdens hun vlucht hebben meegenomen.

R.W. werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Hangende het onderzoek is hij na afstemming met het Openbaar Ministerie ingesloten. Aan de aanhouding van de twee voortvluchtige kompanen wordt gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!