President Santokhi: “Binnenkort krutu’s in alle ressorten”

‘Afgelopen twee jaren zijn tof geweest’

Volgens president Chandrikapersad Santokhi moeten volksvertegenwoordigers zichtbaarder worden onder de samenleving. Daarom heeft het staatshoofd, tevens VHP-voorzitter, die opdracht gegeven aan alle districtsraads- en ressortraadsleden en Assembleeleden van zijn partij.

“Na de verkiezingen van 25 mei ben ik gekozen als president voor heel Suriname. Ook voor zij die niet op ons hebben gestemd en zij die schelden. Het waren toffe twee jaren. We gaan de pijn weg halen. We gaan binnenkort krutu’s houden in alle ressorten. Geen politieke krutu’s. Maar, wij gaan luisteren naar de problemen van de lokale gemeenschappen. En als die geïdentificeerd zijn zullen er oplossingen komen. De president gaat ook komen.”

Dit zei president Santokhi zaterdagochtend 22 januari in het RBN-tv programma Rashid Pierkhan’s Kal Aaj Aur Kal. Het staatshoofd gaf aan dat er een beleidsombuiging zal komen. Het beleid is nu gericht op het brengen van verlichting en aanpak van het armoedevraagstuk. Daarom wordt er ook opnieuw onderhandeld met het Internationaal Monetair Fonds om de tijdlijn van maatregelen te temporiseren.

Er is een technisch team ingesteld voor het sociaal programma en sociaal vangnet.

error: Kopiëren mag niet!