Controle op kunstmest en blauw korrel door LVV

Wanneer wij kijken naar het planten van diverse groentesoorten en vruchten, dan valt er iets op waarmee zeker rekening gehouden moet weten. Vroeger waren de gronden heel erg vruchtbaar, maar helaas merken wij grote schaarste van verschillende groentesoorten. Er is dus iets mis met de gronden of met het kunstmest dat gebruikt wordt.

Het een en ander betekent werk aan de winkel voor het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, LVV. Men zou op de eerste plaats moeten onderzoeken van waar de geïmporteerde kunstmest en blauwe korrel afkomstig zijn. Het ministerie moet de factuur van deze twee producten goed bestuderen, waarop duidelijk aangegeven moet zijn uit welke stoffen deze twee producten zijn samengesteld.

Vroeger was er een overschot van de verschillende groentesoorten en watermeloen. Wil men toch redelijk beschikken over deze landbouwgewassen, dan zal men er veel geld voor moeten meer tellen. Ook voor de gezondheid van de bevolking vanwege de vitaminen die we nodig hebben. Het ministerie moet de importeur dwingen, dat op de factuur wordt aangegeven uit welke stoffen deze twee zijn vervaardigd. De zon de maan en de regen veranderen niet, maar de landbouw heeft steeds meer problemen bij het planten van haar gewassen. Het is bekend dat blauwe korrel wordt gemixed met chloor en dat dit voor de grond alleen maar problemen met zich meebrengt. 

Vooral wat betreft het kleurmaken van bepaalde gewassen. U begrijpt dat de samenleving de regering (LVV) er op moet blijven attenderen deze zaak goed aan te pakken. Straks komen we zonder groentesoorten te zitten en hebben daardoor een groot probleem.

Nu we toch bezig zijn met het ministerie van LVV nog even het volgende. U kunt zich misschien nog herinneren dat wijlen Henck Arron werd beschuldigd van een vette bankrekening op een Amerikaanse bank. Dit zou toen zijn uitgelekt uit een brief waarover men beschikt. Achteraf bleek dat een verzonnen verhaal, nu komt men met een e-mail waarin toezeggingen gedaan zijn door de huidige regeerders (min. LVV) in verband met de toewijzing van 150 visvergunningen. 

Ik hoop dat u als goede lezer gelet heeft op de houding van Guyana bij dit e-mail verhaal. Het moet u niet verwonderen wanneer straks gaat blijken dat dit e-mail verhaal ook zo’n opgezette case is. Ook al zou er een toezegging zijn, van het tot stand komen daarvan kan geen sprake zijn, ook vanwege de Grondwet niet.

Denk a tori

R.K.

error: Kopiëren mag niet!