Kick-off Albino’s gezondheidsbrillen project

De kick-off van het Albino’s gezondheidsbrillen project heeft op vrijdag 21 oktober plaatsgevonden. Dit project heeft Inner Wheel Paramaribo geadopteerd om uit te voeren als een van haar 65-jarig jubileum brillen projecten. Voor dit project zullen in totaal 42 brillen gedoneerd worden aan albino’s. Dit zegt Conchita Alfaisi-Clarke, President van Innerwheel Paramaribo 2022-2023, tegenover Dagblad Suriname. 

Het Nationaal Albinos Platform heeft de 42 albino’s in kaart gebracht. Deze groep heeft een aangeboren afwijking aan de ogen. In samenwerking met Focusslijperij NV, die de glazen geheel gratis doneert, Vision Care die de oogmetingen doet en Kuster Optique die brillen doneert en de glazen inslijpt wordt dit project met de ondersteuning van Inner Wheel Paramaribo uitgevoerd.

Innerwheel Paramaribo is een serviceclub die zich richt op vriendschap en door middel van donaties en fundraisings activiteiten sociale projecten uitvoert. 

NAPS zeer blij met de ondersteuning

Drie van de albino’s geven aan, dat zij zeer tevreden zijn over de wijze waarop de oogmetingen zijn uitgevoerd. Zij werden vriendelijk en met alle geduld behandeld.

“Ik ben heel blij dat er heel spontaan is gereageerd en dat men zo behulpzaam is naar de albino’s toe. Ik ben heel erg blij met de samenwerking van alle actoren”, zegt Georgine Baina-Towo, oprichter/voorzitter van het NAPS. Ook wil zij haar dank uitspreken aan Dagblad Suriname voor het plaatsen van een eerder artikel waarin hulp werd gevraagd voor het bekostigen van gezondheidsbrillen voor 4 albino’s. Uiteindelijk zullen 42 albino’s geholpen worden. 

Een klein deel (3) van de albino’s heeft op 21 oktober een oogmeting gedaan, de overige personen wachten nog op een datum. Een deel zal vanuit het binnenland moeten afreizen. Ook bestaat een deel uit schoolgaanden. Met hun zal ook rekening worden gehouden, zegt Baina. Zodat ze zo min mogelijk schooldagen missen. Dat de albino’s gezondheidsbrillen gedoneerd zullen krijgen om hun zicht te verbeteren, vindt de voorzitter van het NAPS heel erg bijzonder.

SK

error: Kopiëren mag niet!