Districtscommissaris Bhola: “Divali is een feest van liefde, reinheid en broederschap”

Tijdens de viering van het Divali feest op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo, tijdens het ontsteken van de Dia, was ook districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost Ricardo Bhola aanwezig. 

Bhola: “Het Divalifeest symboliseert de overwinning van het licht op de duisternis, van het goede op het kwade en de vernieuwing van het leven.” De districtscommissaris merkt op, dat Divali een feest is van liefde, reinheid, broederschap en het licht van de Schepper dat vanuit ons hart de wereld mooier maakt. “Laten wij ons inspannen zodat dit feest er een wordt van harmonie, bezinning, en spirituele opleving. Laten wij vooral ook naast geestelijke reinheid ook in ons dagelijks leven rein handelen en onze fysieke omgeving schoon en veilig houden. “Reinheid is niet alleen binnen je eigen woning, maar we moeten ook rein leren denken.”

Bhola zegt ook, dat dit tot gevolg heeft dat mensen  daardoor ook de omgeving schoonhouden. “Ook je erf, berm, straat, buurt en land”, laat Bhola weten. “Dat betekent dat wij als natie vooruit kunnen gaan”, vervolgt hij.

Bhola licht verder toe, dat reinheid binnen alle culturen voorkomt. Hij noemt als voorbeeld de wasi’s bij de creoolse/Afro-gemeenschap die ook een teken zijn van reinheid. “Het wast het kwade van je af”, aldus de districtscommissaris.

RB  

error: Kopiëren mag niet!