Jonge Surinamers vergaren meer kennis over Divali

Divali wordt maandag 24 oktober gevierd. Op een aantal scholen was vrijdag al een Divali sfeer en hebben jonge Surinamers meer kennis mogen vergaren over dit religieuze feest. Er zijn toespraken gehouden, dia aangemaakt, werkstukken in elkaar gezet en niet weg te denken is de decoratie op de scholen voor Divali.

Tal van Surinamers hebben zich voorbereid op het lichtjesfeest door middel van schoonmaak, bijbehorende inkopen en maandag is het zover om de dia aan te steken. Het is mooi dat al jaren scholen doen aan kennisoverdracht over Divali en andere religieuze feesten. Het is een bijdrage aan cultuurbehoud.

De kinderen hebben onder andere meegekregen, dat Divali staat voor de overwinning van het licht op de duisternis, van het goede op het kwade, wijsheid op onwetendheid en van de waarheid op onwaarheid. Diya, met katoen wattenlontje en geklaarde boter (ghee), worden aangestoken.

Sharroy Peuters en Kinderopvang

Dagblad Suriname verneemt, dat kinderen van Sharroy Peuters en Kinderopvang vrijdag een toespraak hebben gehad van mevrouw Gangaram Panday. Zij heeft de peuters en andere leerlingen onder anderen verteld wat Divali inhoud. Alle kinderen mochten vrijdag in hun Indiase klederdracht, traditioneel gekleed gaan en genieten van een educatieve/gezellige dag samen.

OS Peu-Et-Content

De leerlingen van OS Peu-Et-Content hebben bezoek en een toespraak gehad van meester Gaitrie Oetra Biharie en notaris Amreeta Baidjoe. Kries Ramkhelawan Music Institute heeft ook een bijdrage geleverd aan het geheel. Er zijn  50 Divali broden gedoneerd via het Notariaat Baidjoe. Verder heeft Amrish Store tal van scholen kunnen blij maken met Dia. Kortom het is een geslaagde Divali kick off, aldus Kries Ramkhelawan in gesprek met Dagblad Suriname. 

Ukkie Pukkie Peuterschool en Naschoolse opvang

De leerlingen van Ukkie Pukkie Peuterschool en Naschoolse opvang hebben ook een mooie Divali dag gehad. Het team schreef onder andere op hun social media pagina, dat het een educatieve tocht is geweest naar het Onafhankelijkheidsplein. De peuters hebben heel veel geleerd en vooral ook genoten en dat was te merken aan hun spontaniteit en enthousiasme.

Namens  directie en personeel van Dagblad Suriname wensen wij een ieder een shubh Divali.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!