Is backtrack-route nu eindelijk geordend….? – President Santokhi: “Nu is er sprake van ordelijk grensverkeer”

De illegale grensoverschrijdende activiteiten die plaatsvonden op de backtrack-route in Nickerie, behoren vanaf nu tot het verleden. “Er zal nu sprake zijn van een ordelijk grensverkeer ten voordele van Suriname en Guyana.” Dit zei president Chandrikapersad Santokhi vrijdag 21 oktober tijdens zijn bezoek aan Nickerie. Het staatshoofd gaf aan dat de route vele voordelen zal hebben voor beide landen. 

De backtrack-route stond bekend als een ongecontroleerde wijze van personen- en goederenverkeer tussen Suriname en Guyana, hetgeen schade toebracht aan beide naties, zo schrijft de Communicatie Dienst Suriname in een persbericht.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft eerder dit jaar verschillende betrokken diensten ontvangen op het ministerie ter bespreking van de ‘Regulering Back Track route’. De ministeries van Defensie, Justitie en Politie, Volksgezondheid, Financiën en Planning waren nadrukkelijk betrokken bij de evaluatie en de verdere aanpak. Middels het samenstellen van een commissie zijn de problemen in kaart gebracht en is er gewerkt aan een ordelijk en veilig grensverkeer.  

President Santokhi drukte de boothouders op het hart om de aanwijzingen van de ter plaatse aanwezige autoriteiten, op te volgen. “We zijn ervan overtuigd, dat deze backtrack voorziet in een enorme behoefte. Maar, als regering blijft het onze taak en verantwoordelijkheid om erop toe te zien, dat zaken veilig en volgens wettelijke bepalingen verlopen”, sprak het staatshoofd.

De president deed op de boothouders een dringend beroep om mee te werken aan een veilig en vlot verloop van de backtrack.

Voor Suriname zal dit vele voordelen opleveren, vooral in de toerismesector. De president vroeg de Nickerianen om het niet hierbij te laten, maar verder te gaan om deze plek zodanig in te richten dat de verdiencapaciteit kan worden vergroten. “Deze regering zal alle bevoegde instanties, vreemdelingenpolitie, douane, en alle overige, wederom accommoderen, zodat het geheel vlot, veilig en volgens wettelijke voorschriften verloopt”, aldus president Santokhi.

error: Kopiëren mag niet!