“A hossel no makkelijk maar geef niet op”

“Van ‘s morgens vroeg tot laat in de middag op een hoek staan is niet altijd betaald, maar dat is die hossel uiteindelijk”, zegt een man in gesprek met Dagblad Suriname.

“Men noemt mij een hosselaar, maar ik ben een hardwerkende, dat is iets die velen niet zijn, waarderen en misbruik van maken.” De man geeft aan, dat hij na het wisselen en opkopen van goud ook taxi rijdt en schoolkinderen van zijn buurt naar huis brengt. 

“Die hossel gaat niet echt, ik moest dan aan een ander alternatief komen. Naast het rijden van taxi besloot ik ook kinderen van de buurt naar huis te brengen voor een redelijke prijs. Vele kinderen zitten in de stad op school en dagelijks uitgeven aan een bus kan niet een ieder. Ik vroeg dan aan alle ouders of ik de kinderen niet naar huis kan rijden voor een kleine bedrag dat maandelijks voldaan kan worden. En zo heb ik maandelijks dan ook een vast inkomen. Ik tank dagelijks, maar om dat te kunnen doen dekt mijn ene hossel het en eind van de maand komt alles goed. Ik moest een extra bron van inkomen bedenken, anders zou ik het niet redden”, stelt de man. 

“Ik ben ook vader van drie en moet mijn kinderen dagelijks voeden. Mijn vrouw werkt ook, maar ik kan haar het grootste deel van de kosten niet laten dekken, dus samen proberen wij het te redden. Ik zie heel veel jonge mannen op straat staan te nietsen en vaak vragen naar een lekkers. Als je ze vraagt waarom zij niet gaan werken, zeggen zij dat er geen werk is. Maar, er is altijd werk zolang je de kracht, wil en inzicht hebt. Een ieder heeft een doel in het leven, maar het komt niet vanzelf, jij moet uit jezelf ook gaan uitvinden van wat dat doel is. Ik heb het ook niet makkelijk, maar probeer dagelijks om het te laten werken. Alles is duur en a hossel no makkelijk, maar geef niet op. Aan het eind doe je het voor je gezin en ook voor jezelf”, aldus de man. 

TM

error: Kopiëren mag niet!