Ruim 500 mangrove-bomen geplant door medewerkers Surinaamse Brouwerij

Bedrijf committeert zich voor meerdere jaren aan Mangrove project 

Tientallen medewerkers van Surinaamse Brouwerij hebben donderdag bijna 500  mangrove-bomen geplant bij Weg naar Zee. Hiermee geeft Surinaamse Brouwerij verdere invulling  aan hun commitment aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en de  doelstelling om in 2030 volledig CO2 neutraal te zijn.

De komende 3 jaar zal Surinaamse Brouwerij minimaal 15.000 mangrove-bomen helpen planten en hiervoor jaarlijks 10.000 Euro beschikbaar stellen. Ook is het vermeldenswaard, dat voor het planten van de mangrove een meststof is gebruikt die is ontstaan vanuit het restant van het afvalwaterzuiveringsproces van de brouwerij. Mangrove-bomen nemen vier keer zoveel CO2 op als overige bomen en zullen dus bijdragen aan een  schoner Suriname. Uiteraard dragen mangrove-bomen ook bij aan het beschermen van de kustlijn en  het stimuleren van biodiversiteit. 

Trots

“Wij zijn er ontzettend trots op al bijna 67 jaar deel uit te maken van de Surinaamse samenleving en hopen dat nog heel lang te kunnen blijven doen”, aldus Margarita van der Zwart, directie-lid van Surinaamse Brouwerij en verantwoordelijk voor Corporate Affairs en de duurzaamheidsagenda. “Wij  vinden het ook belangrijk om terug te geven aan de samenleving en te bouwen aan een beter Suriname. Wij geloven sterk in het Mangrove-project van professor Sieuwnath Naipal en zijn daarom een duurzame samenwerking aangegaan om hierin de komende jaren te ondersteunen. Het feit dat hiervoor ook onze Global Corporate Affairs Director, Stacey Tank, vanuit Amsterdam naar Paramaribo is gekomen, zegt ook wat over het belang dat wij hieraan hechten. Wij willen een serieuze impact maken om Suriname schoner te krijgen en de prachtige flora & fauna te beschermen. Wij weten dat een aantal andere bedrijven dit ook al doet en hopen dat andere organisaties ons spoedig volgen, want samen staan we sterker!”  

Glasafval kan worden gescheiden

Overige duurzaamheidsprojecten van Surinaamse Brouwerij zijn onder anderen het initiatief dat vorig jaar is gestart om glasbakken neer te zetten waardoor glasafval kan worden gescheiden en hergebruikt. Ook draagt het al jarenlange retoursysteem van de Djogo flessen bij aan een schoner Suriname, omdat de flessen kunnen worden hergebruikt.

Vanaf 20 november zal ook het in Suriname geproduceerde Heineken in fles beschikbaar zijn en hierop zal ook statiegeld gaan gelden. “Hiermee kunnen, net zoals bij de Djogo, alle flessen worden hergebruikt en zullen deze niet meer in de prachtige Surinaamse natuur verdwijnen. Ook zullen de flessen geen plastic labels meer bevatten. We gaan dus echt helemaal groen met Heineken”, aldus het bedrijf. 

error: Kopiëren mag niet!