Nickerie krijgt door tussenkomst Stichting WIN en Stichting Sari een seniorencomplex

Stichting WIN (Welzijn Instituut Nickerie) is een van de bekendste stichtingen die zich bezighoudt met het welzijn en zorg van mensen in het district Nickerie. Het accent wordt wel vaak gelegd op mensen met een beperking en senioren burgers, maar deze stichting heeft behalve deze bijzondere groepen, heel wat mogen betekenen voor de Nickeriaanse gemeenschap, en dat gaat nog steeds door.

Het bestuur van de stichting Welzijn Instituut Nickerie stelt zich sinds 2001 beschikbaar om de kwaliteit van welzijn in Nickerie te bevorderen. De stichting is opgericht door tussenkomst van het toenmalige streekziekenhuis Nickerie (heden ten dage Mungra Medisch Centrum) en de stichting Perspectief die toen onder leiding stond van Rob Mooij. Het doel van de stichting wordt bereikt doordat de stichting in nauw samenwerkingsverband in het district werkt met onder andere zeker het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, het ministerie van Justitie en Politie en non-gouvernementele organisaties die aanwezig zijn in het district.

Seniorencomplex zal in fasen worden opgezet.

Het seniorencomplex, dat komt te staan op het terrein van Stichting WIN in het district Nickerie, zal in fasen worden opgezet, aldus het Burger Informatie Centrum Nickerie. In eerste instantie zullen er 12 kamers en een kantine worden gebouwd, waarvoor reeds geld ter beschikking is. Deze mededeling deden WIN ondervoorzitter Nirmal Badloe, mevrouw Bajnath van St. Sari en districtscommissaris Senrita Gobardhan op 20 oktober tegenover de pers.

Op het complex van de stichting WIN zelf waren al kamers voor senioren burgers die er tegen een vergoeding maandelijks hun intrek kunnen nemen. In totaal is de bedoeling dat er zeker 32 kamers worden opgezet met alle andere bijbehorende aspecten. De initiatiefnemers doen, gelet op de economische situatie in het land, een dringend beroep op het bedrijfsleven hen te ondersteunen bij het verder afbouwen van het complex. Het geld voor opzet van de eerste 12 kamers heeft St. Sari van haar donateurs kunnen loskrijgen.

“Vanuit het Commissariaat Nickerie wordt alle medewerking verleend”, zo meldt het Burger Informatie Centrum Nickerie in het door haar gepubliceerd bericht.

GW

error: Kopiëren mag niet!