Na minister Ramdin hoort nu ook minister Ramadhin op Cuba de problemen van Surinaamse studenten aan

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, die momenteel op werkbezoek is op Cuba, heeft op 15 oktober een onderhoud gehad met de Surinaamse studentengemeenschap op het eiland.

Gedurende het onderhoud werden de studenten in de gelegenheid gesteld hun ervaringen op Cuba met de minister te delen waarbij onder andere weer de uitdagingen voor de aanschaf van voedingsmiddelen op het eiland en het uitblijven van de beloofde financiële ondersteuning vanuit Suriname benadrukt werden. 

  • Weer, omdat minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking op 8 september tijdens zijn eendaagse bezoek aan Cuba ook met de studenten over dezelfde issues heeft gesproken. Kennelijk is er tussen 8 september en vandaag de dag geen enkele verandering opgetreden in de situatie van de Surinaamse studenten op Cuba.

Wat de aanschaf van levensmiddelen betreft is door minister Ramadhin een voorstel gedaan om na te gaan indien bij de Surinaamse luchtvaartmaatschappij Fly Allways voedselpakketten voor de studenten op korte termijn naar Cuba kunnen worden opgestuurd. 

  • Ook dat is op 8 september al ter sprake gebracht door minister Ramdin…. en nog steeds is niet duidelijk wanneer de eerste voedselpakketten naar Cuba worden gevlogen voor de studenten.

Met betrekking tot de financiële ondersteuning (onderhoudsgelden) is door de minister geïnformeerd, dat de overmaking van de gelden naar Cuba heeft plaatsgevonden waarbij de uitbetalingen op korte termijn door tussenkomst van de Surinaamse ambassade op Cuba zal plaatsvinden. Voor wat betreft betaling van de collegegelden zullen beide overheden een regeling treffen. 

Cuba kampt al decennia met een economische, commerciële en financiële blokkade vanuit de VS waarbij financiële transacties naar dit eiland een enorme uitdaging zijn.

Minister Ramadhin was bijzonder onder de indruk van de studie discipline van de jonge Surinamers en maakte van de gelegenheid gebruik de studenten eveneens te feliciteren met de uitmuntende studieresultaten die zijn behaald.

Verder stond de bewindsman stil bij de uitdagingen binnen de zorgsector in Suriname waaronder het gebrek aan medisch personeel. In dit kader is op de studenten een beroep gedaan hun uiterste best te doen en werd de hoop uitgesproken dat na afronding van de studie zij huiswaarts keren om de gezondheidszorg in Suriname naar grotere hoogte te brengen. 

De studenten kregen na het onderhoud uit handen van de minister verschillende goederen uit Suriname, waaronder een medische EHBO-kit. 

De studenten waren vereerd met het bezoek en stelden het zeer op prijs dat de minister persoonlijk de ruimte heeft gemaakt om de problemen en uitdagingen waarmee de studenten zitten aan te horen en te werken aan een duurzame oplossing. 

Gedurende het onderhoud met de studenten werd minister Ramadhin bijgestaan door ambassadeur Wendy Paulus-Aminta.

error: Kopiëren mag niet!