Vijf jongens van 11-16 jaar opgepakt te Albina voor seksueel misbruik 9-jarig meisje….

Een van de verdachten is broer (11) van het meisje

De politie van het bureau Albina heeft maandag 17 oktober vijf jeugdige verdachten voor seksueel misbruik van een 9-jarig meisje aangehouden. Het gaat in om de broer van het meisje J.W. (11) en de vier buurjongens U.D.(15), A.D.(16), A.J. (12) en K.D.(11).

De oma van het meisje werd door een andere buurjongen in kennis gesteld over hetgeen haar kleindochter was overkomen. Aan de hand van hetgeen die buurjongen de vrouw had verteld, ging de oma op onderzoek uit en hield op 17 oktober haar kleinzoon en twee van de buurjongens aan, waarna zij samen met het meisje en de verdachten het politiebureau aandeden voor het doen van aangifte. De twee andere verdachten werden hierna door de politie aangehouden.

Naar zeggen van het meisje, heeft haar 11-jarige broer goederen en geld in ontvangst genomen van de buurjongens en in ruil daarvoor mochten zij haar seksueel misbruiken. 

Het onderzoek wees uit dat vanaf augustus tot en met de dag van de aanhouding de verdachten op verschillende momenten het minderjarig meisje seksueel hebben misbruikt. Het slachtoffertje werd ook naar een plaatselijke arts gebracht.

Zowel de broer als de vier verdachten werden voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld. Het verder onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de politie van de afdeling Jeugdzaken.

Vanwege de jeugdige leeftijd van de verdachten zijn ze ingesloten in het Jeugd Doorgangscentrum te Opa Doeli in Paramaribo.

error: Kopiëren mag niet!