Minister Somohardjo ondersteunt bevordering toegang tot ongesteldheid producten

Veel vrouwen in Suriname hebben geen of weinig toegang tot producten die hun maandbloeding kunnen helpen verlichten. Erger nog, zijn deze producten te duur om adequate voorzieningen voor menstruele hygiëne te garanderen; de zogenoemde menstruatie armoede. Wereldwijd gaat het naar schatting om 500 miljoen vrouwen!

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken vindt het in deze tijd onacceptabel dat zoveel vrouwen moeten kiezen tussen een bord eten of ongesteldheid producten. Een idee is dat bij alle scholen de toegang tot deze noodzakelijke hygiëne producten voor alle vrouwen makkelijker wordt gemaakt. 

De minister heeft het Bureau Gender Aangelegenheden, BGA, gevraagd om het project van Henry MacDonald te ondersteunen, vanwege de beleidsbepalende rol inzake het waarborgen van de rechten en gezondheid van de vrouw. 

BGA heeft als werkarm van Binnenlandse Zaken, de mogelijkheid om gender aangelegenheden makkelijker en sneller aan te kaarten en dienovereenkomstig aan te pakken. 

“President Chandrikapersad Santokhi heeft als voorzitter van de Caricom ook gender in zijn portefeuille. Ik ben er daarom van overtuigd dat dit het juiste moment is om dit project versneld aan te pakken, zodat de president het ook onder de aandacht kan brengen bij de overige Caricom lidlanden”, aldus Somohardjo.

error: Kopiëren mag niet!