Mede-oprichter BEP Eugene Bill Pryor overleden op 84-jarige leeftijd

Eugene Bill Pryor, meer bekend als oom Bill, erevoorzitter van de politieke partij Broederschap en Eenheid in de Politiek, BEP, is woensdagmorgen na een kortstondig ziekbed op 84-jarige leeftijd overleden. 

Bill Pryor was grondlegger en medeoprichter van de BEP, samen met andere jongeren uit de toenmalige PBP (Progressieve Bosneger Partij) en werd in 1973 als eerste voorzitter van BEP gekozen. Een functie die hij bekleedde tot en met 1987. 

Tussen 1991 en 1996 werd hij lid van De Nationale Assemblee (DNA) gekozen in het district Brokopondo. In de BEP ontpopte hij zich tot een politieke guru en brak hij ook een lans voor de deelname van vrouwen in het politieke krachtenveld. Op zijn aanwijzen werd hij opgevolgd door wijlen Caprino Alendy, die de BEP 25 jaar zou leiden. 

Zijn actieve politieke loopbaan werd na het DNA-lidmaatschap beëindigd en werd hij adviseur en erevoorzitter van de BEP. Als adviseur werd hij door de partijleden om zijn goede adviezen en evenwichtige politieke kijk op zaken, op handen gedragen. 

De partij verliest in hem een echte stonfutu die gemist gaat worden. Oom Bill was ook een gepensioneerd hoofdonderwijzer die jaren zijn krachten heeft gegeven aan het onderwijsgebeuren in ons land in het bijzonder in het binnenland. Het hoofdbestuur van de BEP condoleert zijn nabestaanden en de partij met dit gevoelig verlies.

BEP Media Team

error: Kopiëren mag niet!