Griffiers van Straf- en Civiele Zaken Kantongerecht in actie

De griffiers van Straf- en Civiele Zaken Kantongerecht, hebben donderdagochtend het werk neergelegd. Ze zijn de zoveelste groep die binnen het overheidsbestel het werk neerleggen uit ontevredenheid.

Uit vertrouwelijke bronnen verneemt Dagblad Suriname, dat het werk bij de Kantongerechten sinds donderdagochtend door de actie geen voortgang vindt. Zowel het werk van griffiers bij strafzaken als bij de civiele zaken is stopgezet.

De griffers zijn ontevreden over de manier waarop wordt omgegaan met hun toelagen en salarissen. Een der griffiers bevestigt tegenover Dagblad Suriname dat het werk is neergelegd, maar gaat niet met alle details in op de vragen die gesteld werden door de redactie van Dagblad Suriname.

Het neerleggen van de werkzaamheden betekent, dat de rechterlijke macht niet of niet goed zal kunnen functioneren. Hoe lang deze actie zal duren is onbekend.

GW

error: Kopiëren mag niet!