“Een voorbeeldfiguur zijn voor mijn kinderen, maar hoe, zonder baan en inkomen?”

“Je gaat ergens moeten beginnen zodat je eten op tafel kan zetten, het dak boven je hoofd kunt behouden en de vaste lasten kan betalen”, zegt een vrouw tegenover Dagblad Suriname.

“Ik ben moeder en moet een voorbeeldfiguur zijn voor mijn kinderen, maar hoe doe je dat zonder een baan en inkomen?” De vrouw geeft aan, dat zij al heel lang op zoek is naar een baan, maar toch niets heeft gevonden. Als uitweg om aan geld te komen besloot zij langs de straat te staan en mee te doen met de verkoop.

“Anders kon ik niet, ik zoek al vanaf ik mijn werk heb verloren door Covid naar een ander werk. Thuis zitten en stressen maakte de situatie nog erger. En dan heb je de kinderen die ook iets leuks willen en  lusten, maar dagelijks moet je zeggen nee mama heeft niet, en dat is niet leuk. Mijn kinderen ieder keer teleurstellen is moeilijk. Als moeder doe ik m’n best om dat dak boven ons hoofd te houden en de kinderen een goed leven te geven en ze blij te maken, dus ik moest een oplossing zoeken”, aldus de moeder. 

Ze verkoopt nu onder andere kleren, verschillende afwasmiddelen en beschuitsoorten langs de straat. Met behulp van haar zus in Nederland verkoop zij de spullen. “Zij vraagt mij niets terug, maar ik ga zeker wat terug doen voor haar zolang de verkoop vlotter gaat.  Hoe ik meedoe met de verkoop, merk ik ook dat de kinderen nog wijs worden en ook graag willen helpen. In het weekend doen de kinderen met mij mee met de verkoop, zo maken zij ook enkele dingen mee van het dagelijks leven”, zegt de vrouw.

“Een baan zoeken doe ik niet meer. Alle kleine beetjes helpen, maar die stress ga ik niet kunnen verdragen. Ik heb mijn business nu, maar hoop dat ik zo mijn eigen winkel kan hebben om verder te groeien.”

TM

error: Kopiëren mag niet!