Minister Levens romantiseert situatie studentenflats op AdeKUS complex in Nationale Assemblee

Bezorgde ouders en studenten hebben hun misnoegen geuit tegen de redactie van Dagblad Suriname over uitspraken gedaan door de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur Marie Levens in een openbare vergadering in De Nationale Assemblee.

Onafgemaakte flats en veel belangstelling van studenten 

De onafgemaakte flats die zich bevinden op het terrein van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) heeft dringend aandacht nodig van de regering. De flats waren in de laatste fase toen de zittende regering aan de macht kwam en dat was eigenlijk een van de eerste projecten van de vorige regering die abrupt stop is gezet. Ondanks dat, is de belangstelling van studenten om zich te registreren voor de flats nog altijd groot geweest. De studenten kwamen echter voor veel verrassingen te staan.

Veel teleurstelling

Voor het nieuw collegejaar 2022-2023 zijn veel studenten teleurgesteld geraakt waar het gaat over de registratie voor de studentenflats op het terrein van de universiteit. De kamers waren bezet en er was geen plaats voor velen om zich te registreren. Mariska zegt: “De minister heeft een dik hart om te praten over de studentenflats, terwijl ze nog geen enkel bezoek in haar hoedanigheid als minister heeft gebracht aan de studenten die op de campus verblijven.”

Mariska is ouder van een dochter die zich sinds het begin heeft laten inschrijven op de campus. Andere studenten hebben in collectief verband aangegeven, dat ze graag nog wat zussen en broers hadden willen laten komen, maar dat het niet kon vanwege gebrek aan plek. De wachtlijst zit vol met studenten die graag in aanmerking zouden willen komen voor een plek.

Alleen universiteitsstudenten

De minister heeft in haar betoog in de Assemblee aangegeven dat er alleen maar universiteitsstudenten zijn die hun intrek hebben genomen in de studentenflats. Volgens de minister zijn er maar twee of drie studenten die niet zitten op de universiteit. Dit klopt volgens de bezorgde burgers niet. De studenten hebben bevestigd tegenover Dagblad Suriname, dat er meerdere studenten zijn die niet studeren aan de universiteit, maar wel hun intrek hebben genomen in de flats. Wanneer de minister dan komt praten over zaken die ze heeft laten natrekken, dan moeten het volgens Mariska feiten zijn. 

Er is werk aan de winkel

De minister haalde de groep brandweerlieden aan die zich al heeft laten verwijderen uit de flats, terwijl er ook nog enkele andere studenten in de flats zijn die wel studenten zijn, maar niet aan de universiteit studeren. Vermeldenswaard is, dat het besluit om studenten van andere opleidingen en zelfs de middelbare school toe te laten, een weloverwogen besluit is genomen door het toenmalig bestuur. Als dat nu anders is, dan zou de minister met cijfermatig bewijs moeten tonen dat het anders is.

“Terwijl het bestuur op de campus alles eraan probeert te doen om de zaken draaiende te houden, dan komt de minister de situaties nu romantiseren. Dat kan helemaal niet”, zegt Mariska afsluitend.

GW

error: Kopiëren mag niet!