Man (42) verdacht van verduistering – Verdachte levert gehuurde auto niet in

De politie van het bureau Moengo heeft op vrijdag 14 oktober de 42-jarige verdachte J.T., meer bekend als “Boeroe”, op de Oost-Westverbinding ter hoogte van O.S. De Hulp aangehouden.

De man wordt ervan verdacht een voertuig van een autoverhuurbedrijf te Wanica te hebben verduisterd. Ondernemer Dennis B. had op vrijdag 16 september aangifte gedaan tegen deze verdachte.

Volgens de aangever had ene Pascal hetzelfde voertuig eerder bij hem gehuurd. Deze klant stemde met de ondernemer af om hetzelfde voertuig aan zijn vriend J.T. te verhuren. Zoals afgesproken haalde T. in april 2022 de huurauto op, na akkoord te zijn gegaan met het huurreglement en het contract. Hierna heeft T. twee keer betaald voor de huurauto en liet vanaf juni echter niets meer van hem horen. 

De ondernemer stuurde in september een app-bericht voor de man, waarbij hij de ondernemer te kennen gaf dat hij na het werk bij hem langs zou lopen. Maar, J.T. kwam niet opdagen en gelet op het feit dat de auto al drie maanden bij hem was, deed de ondernemer aangifte tegen de huurder bij de Recherche van Regio Midden.

Na verkregen informatie, dat de verdachte op Moengo zou zijn gesignaleerd, werd hij met medewerking van de politie van Moengo opgespoord en aangehouden. Hierna werd hij ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau Richelieu en vervolgens overgedragen aan de Recherche van Regio Midden.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte door de politie in verzekering gesteld. De huurauto is inmiddels afgestaan aan de rechtmatige eigenaar.

error: Kopiëren mag niet!