Inspirerende woorden van Kenny B

Ik had het genoegen enkele dagen geleden Kenny B te ontmoeten aan de Waterkant. Deze uiterst sympathieke Surinaamse zanger heeft niet alleen in ons land, maar ook in Nederland en zelfs daarbuiten, grote naam gemaakt. 

Hij is echter duidelijk zichzelf gebleven en uit niets blijkt dat zijn faam hem parten is gaan spelen. Hij sprak Nederlands met mij en ik antwoordde hem in het Sranantongo. 

Hij vertelde dat hij voor een kort privébezoek in zijn geboorteland is. We hoeven dus geen optredens van hem te verwachten. Hij stelde mij in de gelegenheid een kort gesprek met hem te voeren en met zijn toestemming geef ik het gedeelte weer dat diepe indruk op mij gemaakt heeft en een positieve boodschap inhoudt voor alle Surinamers. Ik denk dat wij met zijn allen in deze crisistijd en polariserende tendensen in de samenleving blij kunnen zijn met zijn inspirerende woorden.

Hij vertelde dat hij nooit zal vergeten dat hij uit het zand en de modder van de Marowijnerivier voortgekomen is. Kenny zegt heel veel meegemaakt te hebben in zijn vaderland, maar dat hij vooral trots is op de strijd die hij in de Surinaamse jungle, zij aan zij met personen afkomstig uit alle etniciteiten van ons land, gevoerd heeft met als enig doel: 

Vrijheid en democratie voor Suriname! 

Hij pleit ervoor dat de broederschap tussen alle Surinamers nimmer verloren mag gaan! 

Carlo Jadnanansing

Paramaribo, 16 oktober 2022. 

error: Kopiëren mag niet!