Eerste drie LVV-medewerkers afgestudeerd bij PTC

Onlangs zijn de eerste drie personeelsleden van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) afgestudeerd van de bachelor studie Animal Production & Health Technology (APHT) bij de PTC-University of Applied Sciences. De drie afgestudeerden zijn Dalaney Ronopawiro, Charleen Djamin en Rosaya Kamit. 

Tekort 

Op verzoek van het ministerie van LVV werd op 11 augustus 2017 een overeenkomst getekend met het PTC (Polytechnic College Suriname) met betrekking tot de studie APHT. In totaal hebben 11 LVV-medewerkers en 8 particulieren zich opgegeven voor deze studie. 

LVV heeft jarenlang een groot tekort aan Animal Health Assistants gehad. Deze veeteelt deskundigen zijn breed opgeleide personen die hun bijdrage leveren aan het veeteeltbeleid in het land door de benodigde veterinaire zorg-, volksgezondheid- en veeteeltvoorlichting te bieden. Een afgestudeerde van de studie APHT kan onder andere op effectieve en efficiënte wijze activiteiten binnen veebedrijven uitvoeren en beheren, veeteelt technische praktijken uitvoeren, vee registratie en data beheren, vastleggen, analyseren en interpreteren.

Verder kan de APHT professional veehouders trainen en assisteren in het toepassen van moderne veeteelt technieken, aldus het PTC.

error: Kopiëren mag niet!