Alle internaten zitten met problemen

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) zei maandag 17 oktober tijdens een openbare vergadering van de Assemblee, dat alle internaten voor studenten het probleem hebben van een leiding die niet goed opgeleid is. Daarenboven kampen de internaatsgebouwen met ernstige achterstallig onderhoud. 

De minister reageerde maandag in het parlement op vragen en opmerkingen van Assembleeleden over de opvang van studenten uit de districten en het verre binnenland die problematisch blijkt te zijn.

De drie internaten in Paramaribo worden nu gerenoveerd. De renovatie zal 3 tot 4 maanden in beslag nemen. Er is ook geld vrijgemaakt voor de renovatie van het internaat op Stoelmanseiland. 

Met betrekking tot het internaat te Atjoni, die nog steeds gesloten is ondanks dat het schooljaar reeds is begonnen, zei minister Levens dat de internaats directeur langer dan aanvankelijk was verwacht zich in Paramaribo bevindt wegens ziekte. Er is daarom niet tijdig kunnen voorzien in de vervanging. De minister gaf echter niet aan wanneer wel zal zijn voorzien in de vervanging, waardoor het internaat weer opengesteld kan worden voor studenten uit verderaf gelegen dorpen in het binnenland. 

Met betrekking tot het studentenhuis op de universiteitscampus zei de minister dat deze vol zit. Ze heeft wel laten nagaan of het allemaal universiteitsstudenten zijn die in het studentenhuis verblijven. 

Het Assembleelid Ebu Jones (NDP) vindt dat de minister met oplossingen moet komen voor de opvang van studenten uit de districten en het binnenland. Jones zei eerder, dat 11 universiteitsstudenten uit Nickerie hun studie moesten staken, omdat er geen opvang voor ze is in de stad.

SS   

error: Kopiëren mag niet!