Man (38) en vrouw (25) in mensenhandelzaak in december 2020 nu aangehouden

Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben vrijdag 14 oktober de 38-jarige S.V aangehouden en overgedragen aan de afdeling Trafficking In Persons (TIP). De man werd met andere verdachten sinds januari 2021 gezocht door de afdeling TIP. 

Een minderjarig meisje dat als vermist was opgegeven door haar ouders in december 2020, ging enkele dagen later terug naar huis, waarna zij door de ouders naar de politie werd gebracht.

Tijdens het verhoor van het meisje door de politie van De Nieuwe Grond, bleek het om een mensenhandel kwestie te gaan en werd deze zaak overgedragen aan de afdeling TIP voor verdere onderzoek. Het slachtoffer kon daarbij alleen de roepnamen van de verdachten doorgeven.

Na zo’n 20 maanden is het de intelligence unit van de politie gelukt S.V in beeld te brengen. De tweede verdachte, de 25-jarige vrouw G.J., werd ook in beeld gebracht en door leden van de afdeling TIP op zaterdag 15 oktober opgespoord en aangehouden.

Het is niet uitgesloten dat er meerdere verdachten in deze zaak zullen worden aangehouden.

error: Kopiëren mag niet!