Twee verdachten mislukte overval op winkelier aan Sir Winston Churchillweg aangehouden

Leden van het Regio Bijstandsteam Midden hebben vrijdag 14 oktober de twee verdachten S.V. en A.S. voor een poging tot diefstal met geweld opgespoord en aangehouden.

De beide mannen hadden op zaterdag 8 oktober tevergeefs geprobeerd een winkelier aan de Sir Winston Churchillweg in het district Para met geweld te beroven. Agenten van het politiebureau Paranam gingen na een melding van diefstal met geweld naar de winkel voor onderzoek.

Op camerabeelden is te zien hoe de verdachte S.V. de winkel gemaskerd is ingegaan nadat alle klanten uit de winkel waren, en onder bedreiging van een werktuig de winkelier wilde beroven van de dagopbrengst. De winkelier werd daarbij met het werktuig aangevallen en liep een barst verwonding aan zijn hoofd op. Zijn echtgenote, die hem te hulp schoot, werd ook aangevallen en viel op de grond. Desondanks bleef de winkelier tegenstribbelen, waarop de verdachte uit de winkel rende met achterlating van zijn rugtas. 

S.V. stapte vervolgens op een bromfiets, waarop een kompaan zat die op hem wachtte en ze verdwenen vervolgens in de richting van Domburg. De verdachte S.V. heeft niets kunnen wegnemen. 

De winkelier en zijn vrouw moesten medisch worden behandeld.

De tas van de verdachte S.V., inhoudende een tandenborstel, een zakdoek en een stuk papier, werd hangende het onderzoek in beslag genomen.

Aan de hand van de uitgewerkte informatie en de camerabeelden van het winkelpand konden de twee verdachten op 14 oktober door het RBTM in de kraag worden gevat.

De twee zijn na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!