Platform Koersstabilisatie gaat zich buigen over koersontwikkeling

Om de koers in Suriname te stabiliseren heeft president Chandrikapersad Santokhi vrijdag 14 oktober het Platform Koersstabilisatie opgericht.

In dit platform zijn vertegenwoordigd het ministerie van Financiën en Planning, de Centrale Bank van Suriname (CBvS), de Vereniging van Cambiohouders in Suriname, de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV), de Deviezencommissie en het Platform van Importeurs in Suriname (PLIS). 

Verder hebben ook afgevaardigden uit het bedrijfsleven en de olie- en goudsector zitting. De voorzitter van het platform is minister ad interim van Financiën en Planning Albert Ramdin.

Het platform is onbezoldigd en heeft als taak om binnen drie maanden – met een optie tot verlenging indien hiertoe meer tijd nodig is – een pakket van maatregelen om de koers te stabiliseren, te presenteren aan het staatshoofd. 

Het voornaamste streven is om de zwevende koers tot het verleden te laten behoren en een reële koers vast te stellen. Hiertoe zullen enkele voorstellen gedaan worden. Het platform zal bij elkaar komen om deze voorstellen te bespreken en oplossingen aandragen. Vervolgens zullen deze oplossingen binnen drie maanden aan president Santokhi worden voorgelegd.

error: Kopiëren mag niet!