Vertegenwoordiger van de paus biedt geloofsbrieven aan president Santokhi aan

Nuntius Mgr. Santiago de Wit Guzman, de hoogste kerkelijke vertegenwoordiger van de paus en van het hoofdbestuur van de Rooms-Katholieke Kerk, het Vaticaan in het Caraïbisch Gebied, zal komende dinsdag zijn geloofsbrieven aanbieden aan president Chandrikapersad Santokhi.

Ambassadeur

Een nuntius is een persoonlijke vertegenwoordiger van de paus. Hij heeft vooral twee hoofdtaken. Naar de regering of regeringen toe is hij een hoge diplomaat, is hij de ambassadeur van het Vaticaan. Naar de kerkgemeenschappen van de bisdommen van het gebied waarvoor hij als nuntius werkt. 

Welkomst ontvangst

De nieuwe nuntius is in Spanje geboren. Hij komt zaterdag 15 oktober in Suriname aan. De zondag daaropvolgend om 10.00 uur zal hij voorgaan als hoofdcelebrant in een pontificale hoogmis in de kathedrale basiliek. De verschillende parochies en gemeenschappen zijn uitgenodigd een of meerdere vertegenwoordigers af te vaardigen. Ne de eucharistie zal er in het paviljoen naast de basiliek is er een welkomst ontvangst.

Ontmoeting met priesters

In de avond zal de nuntius in de tuin van het bisschopshuis een ontmoeting hebben met alle priesters, diakens en religieuzen van het bisdom. Op maandag zal hij kennismaken met enkele instellingen en activiteiten van ons bisdom om zo indrukken op te doen van het bisdom Paramaribo. 

Dinsdag biedt hij geloofsbrieven aan en woensdag keert hij terug naar de nuntiatuur, standplaats en woonplaats in Port-of-Spain, Trinidad & Tobago. 

HD

error: Kopiëren mag niet!