Rashied Doekhie: “Ex-president Venetiaan vergeet de tijd van uw zure sappen niet”

Rashied Doekhie, oud-NDP-parlementariër, ging in gesprek met Dagblad Suriname in op de uitspraken gedaan door ex-president Ronald Venetiaan in een NPS-bijeenkomst onlangs in partijcentrum Grun Dyari.

Mislukte poging

Doekhie zegt, dat de ex-president moet beseffen dat zijn tijd voorbij is. De mislukte pogingen die zijn gedaan om zaken te realiseren op basis van zijn gevoel en wat behaaglijk voor hem is. Doekhie vindt het jammer, maar wel terecht, dat de ex-president nu de wind en de vlammen van voren en van achteren voelt van zijn partijgenoten.

Praten over IMF?

Meneer Venetiaan moet volgens Doekhie niet praten over zaken die gaan over het IMF. Vooral niet de zaken die hij in principe in zijn periode als president anders had kunnen doen. “Toen heeft hij geweigerd om dingen te doen die hem als advies werden bijgebracht, vanwege zijn grote arrogantie”, zegt Doekhie.

Doekhie vindt verder, dat de heer Venetiaan eigenlijk niks te maken heeft met dat wat nu gebeurt met de bevolking in Suriname. Nu komt uitgerekend dezelfde persoon die het IMF heeft geweigerd, praten over hoe de huidige president om moet gaan met deze situatie die in het land is ontstaan.  “Waarom heeft hij het toen zelf geweigerd als het nu zo goed is het?”, vraagt Doekhie zich af. 

Doekhie zegt verder dat de ex-president in zijn tijd in plaats van naar het  IMF te stappen gewoon zijn zure sap vol met maatregelen heeft gemaakt voor de bevolking om het op te drinken. Wat hij volgens Doekhie toen deed was voet bij stuk houden en weigeren dat hij met het IMF in zee ging.

Bewuste keus

Doekhie is van mening dat de gewezen president weet waarom hij nu alles goedkeurt en zelfs de huidige regering naar het IMF stuurt om samen met hen te werken. Doekhie geeft aan waarom: “Venetiaan zijn enige bedoeling is om de coalitie niet te verbreken, zodat er geen breuk bestaat voor de NDP (Bouterse) om weer aan de macht te kunnen komen. Hij haat de NDP zodanig en voor de NDP’ers heeft hij een donker zwart hart, dus hij probeert nu met allerlei mislukte pogingen de NDP eruit te laten. Al brengt president Santokhi het land in deze vorm naar de verdoemenis, het deert Venetiaan gewoon niet.”

Afsluitend geeft de heer Doekhie te kennen, dat Venetiaan al oud is en de beslissingen die nu genomen moeten worden over moet laten aan de leden van de NPS die nu in de Assemblee zijn moet overlaten. Namen zoals Rusland en Etnel werden door Doekhie als voorbeeld aangehaald.

Laat de NPS nu in het belang van land en volk beslissingen nemen. Als je het aan Doekhie vraagt wordt er altijd opgeroepen om te werken in het belang van land en volk, maar als dat werken met de NDP betekent, dan wordt het meteen afgekeurd.” Wanneer er volgens Doekhie gewerkt moet worden voor land en volk zou iedereen in staat moeten zijn om deel te kunnen nemen. 

GW

error: Kopiëren mag niet!