Google Maps geeft Tigri nu als betwist gebied aan 

Google Maps blijkt te zijn overgegaan tot het aangeven van het Tigri gebied als een betwist gebied. Voorheen was het gebied steeds als Guyanees aangeduid. Google Maps biedt bezoekers de gelegenheid om wereldwijd via satellietbeelden locaties te vinden en te markeren. Bezoekers kunnen op Google Maps onder andere op gezochte locaties (steden, dorpen, rivieren, etcetera) inzoomen.

Ook het betwist gebied in het oosten van Suriname wordt nu als betwist aangegeven. Beide gebieden worden nu met stippellijnen gemarkeerd.

Eerder deze maand lanceerden Surinaamse autoriteiten weer de juiste kaart van Suriname. De kaart werd door het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) geplaatst als reactie op een publicatie van de Guyanese president. De bedoeling van de Guyanezen was eerder om hun eigen dispuut met Venezuela aan te pakken, maar ook een Surinaams deel wordt daarbij door de buren opgeëist.

Het gebied tussen de Boven-Corantijnrivier en de Coeroenierivier wordt duidelijk als Surinaams gebied aangegeven. Dit gebied staat bekend als Tigri. Guyana noemt dit gebied New River Triangle en beschouwt het als haar eigen. 

error: Kopiëren mag niet!