“Het is erg belachelijk geworden” – Zelfs toiletpapier is onbetaalbaar geworden

“Voor vijf van dezelfde dingen moet je nu SRD 50 betalen, iets dat bijna niets was en zelfs SRD 0,50 was, kost nu SRD 10 per stuk. Dat kan toch niet!”, zegt een vrouw dinsdag 12 oktober in een supermarkt tegen een redactrice van Dagblad Suriname. De vrouw heeft het over een rol toiletpapier….. 

“Het was destijds SRD 0,50, werd daarna SRD 0,75 en dan SRD 1 en zo ging het verder. Dus voor die vijf toiletrollen betaalde ik SRD 2,50, daarna SRD 3,75 en vervolgens SRD 5, maar nu SRD 50! Heel erg. Waar gaan wij naartoe in dit land?”

Niet alleen deze vrouw, maar vele burgers geven aan dat het erg belachelijk is geworden.

Koen, die zestig plusser is, geeft aan dat hij deze dingen gratis uitgaf en ook gratis kreeg. “Juist waar ik dacht te genieten van mijn oude dagen, zit ik mezelf juist te ergeren. Ik weet helemaal niet wat er gebeurt in het land. Over de hele wereld heb je bijna zo een verandering. Mensen kunnen niet uit komen en het leven is helemaal niet te leven, geloof me, ik voel me net als een last nu”, benadrukt Koen.

“Ik woon samen met mijn dochter en kleinkinderen en ik zie hoe mijn dochter hard moet werken. Ik kan helemaal niets doen, dan op mijn kleinkinderen letten en helpen waar ik kan . Mijn AOV kan ook bijna niets betekenen, het is slechts snoep geld vergeleken met de rekeningen voor stroom, water, internet, huur, voeding en privé onderhoud. In mijn eentje kan ik niet eens de huur betalen, ik vind het heel erg.”

Een andere man geeft aan, dat vele kleine dingen duur zijn geworden. “De situatie heeft mijn kaarten gedraaid en nu moet ik het zelf terugdraaien. Door harder en harder te werken probeer ik het te overleven. Ja, het leven gaat niet alleen om werken, maar nu ga ik het moeten doen. If toilet papiera kong zo diere dan ben ik niet benieuwd van wat er daarna volgt.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!