Aanhoudend onveilige staat steiger Meerzorg wacht op verdronken kalf

De aanhoudend onveilige staat van de aanmeersteiger te Meerzorg begint zoetjesaan symboliek te gaan staan voor het spreekwoord “wanneer het kalf verdronken is, dempt men de put”.

Het Assembleelid Ann Sadi (NDP) kan zich niet voorstellen, dat ondanks meerdere malen te hebben aangedrongen op aanpak van de onveilige situatie, er nog steeds geen acties zijn ondernomen zijdens de autoriteiten. Al ruim twee jaar vraagt Sadi aandacht voor de steeds onveiliger wordende situatie van de steiger. Honderden personen maken dagelijks gebruik van de steiger, om van daaruit met kleine veerboten de oversteek te doen naar Paramaribo voor school of werk. 

Sadi heeft dinsdag tijdens de openbare vergadering van de Nationale Assemblee zich nogal boos gemaakt over deze kwestie. Zij is zelf ook voorzitter van de Vereniging van Boothouders van het District Commewijne (VBDC). De VBDC heeft recentelijk in een brief aan districtscommissaris Mohamed Safiek Rajab weer aandacht gevraagd voor de slechte conditie van de steiger. Die zegt de kwestie te hebben doorgeleid naar de minister van Openbare Werken. 

Volgens Sadi zijn we nu weer een week verder. 

De VBDC heeft aan de districtscommissaris voorgesteld om samen de mogelijkheden te bekijken voor een duurzame oplossing. “Gezien de status van de brug en de hoge kosten die gepaard gaan met de reparatie daarvan, tegenover de lage inkomsten door onvoldoende aangepaste tarieven zijn de boothouders niet in staat in behoorlijke mate de reparatiekosten zelf te dragen”, zo staat in de brief aan districtscommissaris Rajab van Commewijne. 

Ann Sadi toonde zich dinsdag tijdens de Assembleevergadering duidelijk ten einde raad. “Regering geeft u alstublieft prioriteit aan deze kwestie”, klonk haar zoveelste wanhoopsoproep.

SS

error: Kopiëren mag niet!