Vadertje Tijd houdt Open Dag op 14 oktober

Vadertje Tijd is een Nederlandse dagbesteding voor senioren in Suriname. Op vrijdag 14 oktober vindt de opening van het senioren dagverblijf plaats aan de Lapazstraat 20 in Paramaribo. 

Het idee achter dit senioren dagverblijf

“Vadertje Tijd bv is een doorgroei van mijn eenmanszaak ‘Sisa care’ die aan de keukentafel is opgericht. Na 6 jaar te hebben gewerkt en onderzoek te hebben gedaan, heb ik nu besloten dat ik ga uitbreiden. Het is een Nederlandse bedrijf, maar de activiteiten vinden plaats in Suriname.” Dit zegt Josephine Aboikoni, de oprichtster van de senioren dagbesteding. Haar zakenpartner is de heer Lando Afi.

Het doel

Het doel van het senioren dagverblijf is om aandacht te geven aan de eenzame ouderen hier in Suriname, stelt de oprichtster. “Het is de bedoeling dat onze opa’s en oma’s een goede dagindeling hebben en advies kunnen krijgen met al hun vragen. Zorg is niet alleen iemand wassen, aankleden, eten geven, maar aandacht hoort er ook bij, een praatje kunnen maken, een luisterend oor bieden”, aldus Aboikoni.

Wat het senioren dagverblijf uniek maakt is dat zij de zaak runt vanuit een “Nederlandse visie en kwaliteit”. 

SK

error: Kopiëren mag niet!