“Ik heb destijds wel geld gezien, maar nu komt het amper in mijn zak”

“Skeer zijn voelt niet lekker aan en dat betekent dat je helemaal niets op zak hebt, niet eens SRD 10”, zegt een taxichauffeur tijdens een gesprek met een redactrice van Dagblad Suriname. “Ik heb destijds geld gezien, maar nu komt het amper in mijn zak. Zodra ik geld in ontvangst neem, gaat dat gelijk weer weg aan kosten. Ik heb vandaag zelfs SRD 300 moeten lenen om te tanken, zodat ik voor vandaag kan rijden en daarnaast heb ik ook weer moeten tanken”, benadrukt de taxichauffeur.

“Het is echt niet makkelijk. Hoe moeten wij het overleven? Ik heb voor vandaag zelfs twee klanten gehad die op borg hebben gereden. Ik heb het niet zo breed en velen ook niet, maar ik probeer te helpen. Natuurlijk moest ik twee keren tot mezelf praten, maar besloot de mensen toch te helpen. Het ging in dit geval om kinderen die naar huis moesten. Ik weet dat ik het geld terug zal krijgen van hun ouders. Maar, ik vind het heel erg, wij als burgers verkeren in een moeilijke situatie. Ik hoop dat ik vanavond nog wat bij maak, zodat mijn vrouw morgen kan koken. Soms me sdong krey als man komt dat niet vaak voor, maar dat je als man, vaak bijna niets voor je gezin kan doen doet heel pijn”, aldus de taxichauffeur.

“Je kinderen, die je vragen naar lekkers en je het niet kan kopen en als je vrouw je vraagt voor wat tijd en aandacht kun je die ook niet geven. Met alle kleine beetjes die ik heb moet ik tanken om te rijden en mijn tijd moet ik stoppen in mijn werk, zodat ik kan verdienen en verder kijken waar ik nog kan verdienen. Mijn vrouw begrijpt het en is heel blij als ik boodschappen naar huis breng, maar ik merk dat zij die oude tijden mist, ik ook. Ik weet helemaal niet wat ik moet doen. Wanneer kunnen wij weer genieten en ons leven opbouwen? Nu is alles uit elkaar aan het vallen”, zegt de taxichauffeur. 

TM

error: Kopiëren mag niet!